Samen bouwen aan sfeer en succes

Fortuna Sittard is geen Barcelona, geen Bayer Munchen en nee, ook geen AFC Ajax. Laten we eerlijk zijn, die ambitie hebben we ook helemaal niet. We zijn een eredivisionist met diepgewortelde familiare banden in de Limburgse klei.  En dat willen we graag iedereen laten weten!

Passende bij onze cultclub is de fanatieke aanhang. Tot ver buiten de provinciale grenzen  kijkt men met bewondering naar het supporterslegioen van Fortuna Sittard.  De support van het thuispubliek, met de sfeervolle Ricksen side als boegbeeld,  heeft vorig seizoen zeker een cruciale bijdrage geleverd aan de winstpartijen in de thuisduels.

Uiteraard smaakt dit naar meer. Fortuna Sittard en het overkoepelende supportersplatform  Fortuna SC hebben de handen dan ook in elkaar geslagen om de sfeer voor de stadionbezoekers  nog verder te verbeteren onder het motto; “Investeren in sfeer,  is investeren in succes.”

Upgrade van de hoofdtribune en fan tribune
Fortuna Sittard heeft de hoofdtribune tijdens de zomerstop prachtig geupgraded. Meest opvallend is natuurlijk de installatie van de luxueuze uitziende spiksplinternieuwe Fortuna Sittard seats. De Hoofdtribune mag deze eretitel nu ook met trots dragen!

Aan de overzijde pakte in parallel de Fortuna SC flink uit. Bijna 1000 m2 beton zijn gedurende de tropische zomerweken omgetoverd in een iconische fan mural.  Op de dik honderd meter lange Oost-tribune spat de liefde voor onze club als het ware nu van de muur. De fans op Oost, neen, alle bezoekers in het stadion en tv kijkend Nederland kunnen niet langer om de bijna oneindig lang lijkende naam heen: Fortuna Sittard!

De  tot de verbeelding sprekende geel-groene graffiti letters worden afgemaakt met de skyline van de westelijke mijnstreek en het logo van het overkoepelende fan platform en belangrijkste initiatiefnemer. Na de upgrade van de Noord tribune kan nu dus ook de Oost-tribune, gesteund door een prachtige mural , de spelers nog fanatieker aanmoedigen.

Vrijwilligers maken echt het verschil
Zoals aangegeven zijn wij geen topclub die alles met geld kan kopen. Wij zullen het met “bloed, zweet en tranen” moeten doen. Dit fan project was dan ook niet gelukt zonder de inzet van vrijwilligers. Vaak wordt het als normaal gevonden dat dit werk door ‘iemand’ wordt gedaan, dat is het echter niet. De club en Fortuna SC willen dan ook expliciet hun respect uitspreken voor de “mannen die vooraan” staan als er gewerkt moet worden.  Jullie vormen een belangrijk deel van het kloppend hart van de Fortuna fan scene. Be proud!

Verder was dit project niet gelukt zonder de financiële en morele steun van “de Verfzaak” en “Collé verhuur”.  Toppers die Fortuna Sittard steeds helpen als er hulp nodig is. Ook mogen we de zeer, zeer  prettige medewerking van Fortuna Sittard en de leden van het Fortuna SC niet vergeten. Mede dankzij jullie lidmaatschapsgelden kunnen we deze prachtige en unieke fan projecten financieren en realiseren.  “Last but not least”  willen we de twee bedenkers en kunstenaars, Jorn en Collin, enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en prachtig resultaat. Jullie hebben letterlijk en figuurlijk bijgedragen aan het omzetten van iets kleurloos naar een trots tijdsloos Fortuna Sittard  icoon.

“Veer zeen greuts”

 

 

Geef een reactie