4 Spelers tekenen contract bij Fortuna

Vandaag waren we aanwezig bij de ondertekening van de contracten, die een aantal spelers de komende tijd aan Fortuna Sittard gaan binden. Tijdens een korte persbijeenkomst voor Dagblad de Limburger en onze supporterssite bekrachtigden Dennis Dengering, Jordy ter Borgh, Roel Janssen alsmede Glenn Daniëls met een handtekening vandaag hun overeenkomsten.

Naast een aantal foto´s, stelden wij hen ook alle vier een paar vragen.

Allereerst de nieuwkomers Dennis Dengering en Jordy ter Borgh.

Dennis Dengering, afkomstig uit Spaubeek en in het verre verleden reeds actief geweest in het jeugdplan van Fortuna Sittard.

​In 2003 wisselde hij het groengeel in voor het roodwit van PSV Eindhoven alwaar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Na 11 jaar keert hij terug naar, wat hij aangeeft, het warme nest, Fortuna Sittard. De uitdaging in het behalen van playoffs is voor Dennis, naast onze fanatieke supportersschare, een goede reden geweest om voor Fortuna te kiezen. Met zijn 1m78 zal Dennis zijn mannetje ongetwijfeld gaan staan in het team van Peter van Vossen.

Het ondertekenen van zijn 2-jarig contract met Fortuna ziet hij als een echt hoogtepunt in zijn nog kortstondige carriëre als profvoetballer..

Jordy ter Borgh (5 mei 1994) tekende vandaag ook een contract voor 2 jaar. De rechtsbenige middenvelder, die zijn hele voetballleven in Almere doorbracht, kiest met een contract bij Fortuna voor een nieuwe echte uitdaging. Op het middenveld wil hij met zijn gedrevenheid een voorbeeld zijn voor zijn teamgenoten.

​ Wetende dat hij Mark van Bommel en Steven Gerrard als voorbeeld heeft, belooft dat veel goeds. Hij ziet zichzelf als een echte winner en zal ook elke keer alles willen geven. â€‹Zijn eerdere samenwerking met Peter van Vossen in de A1 van Almere City leidde tot contact met Fortuna Sittard en na een paar gesprekken deed dat Jordy kiezen voor onze mooie groengele club.

De rechtsbenige en linksschrijvende Jordy ziet ook in het ondertekenen van zijn contract, naast zijn debuut afgelopen seizoen bij Almere City, als een hoogtepunt in zijn nog jonge carriëre

​

Roel Janssen, begint inmiddels al aan zijn 4e seizoen bij Fortuna Sittard. Hij koos voor een langer verblijf, omdat de afgelopen seizoenen hem goed waren bevallen en dat hij toch zowel persoonlijk als met het team iets heeft opgebouwd.

Roel is, zoals het er nu uitziet, naast Ramon Voorn en Ferhat Kaya, met zijn 24 jaar dadelijk een van de ervaren krachten in de ploeg. Hij ziet in het coachen en begeleiden van de jongere spelers een uitdaging en zal zich hier zeker ook voor gaan inzetten.

Kijkende naar de nieuwe aangelegde grasmat in het stadion, geeft Roel aan dat dit toch het mooiste is wat je kan hebben als speler. Kunstgras geniet niet zijn voorkeur, hoewel de kwaliteit hiervan sterk verbeterd is.

Roel heeft zin om weer te beginnen aan een nieuw seizoen en ziet jullie graag allemaal weer op de eerste training verschijnen en later natuurlijk ook op de tribunes tijdens de competitie.

Naast Roel Janssen verlengde ook keeper Glenn Daniëls zijn contract bij onze club. Glenn blijft zeker nog 2 jaar verbonden aan Fortuna Sittard.

​De 20-jarige keeper hoopt de komende tijd blessurevrij te blijven en door inzet, gedrevenheid en geluk ook kansen te krijgen binnen Fortuna. Ook hij geeft aan dat het goede gevoel heel belangrijk is voor hem, en dat hij bij onze club dit zeer zeker terugziet.

In Joe Hart (naast Ben en Fraser Foster) ziet Glenn een groot voorbeeld. Mede doordat hij met hun alledrie al samenspeelde in Engeland heeft hij daar zeer goede ervaringen mee opgedaan.

Hij wil samen met Ferhat een ´goal keeper union´ nastreven (Engelse uitdrukking voor een teamverband, om zodoende elkaar naar grote hoogte te stuwen.

Fortuna SC wenst alle vier heel veel succes toe in het komende seizoen en rekent natuurlijk op volledige inzet in en rond het veld.

Auteur : Harald

Foto´s : Ger Putters