Ajax – Fortuna (4-0) in de media

Met 4-0 verliezen van Ajax: voor slechts weinig Fortunezen komt de nederlaag hard aan. Ajax-uit is immers een ingecalculeerde (dikke) nederlaag. De blik van veel fans is al sinds Heerenveen-thuis (2-4) verlies gericht op Emmen-thuis. Dit zijn namelijk de duels die gewonnen moeten worden… Ook wij kijken met spanning uit naar komende vrijdag. Toch blikken we nog even terug: een media-overzicht.

De samenvatting van Ajax – Fortuna terugkijken? Dat kan HIER. Het eerste item gaat direct over de topper van afgelopen zondagmiddag.

Uitgebreide tekst- en beeldverslagen lees je verder HIER (1Limburg), HIER (VI), HIER (clubsite Fortuna) en HIER (LB03).

Ook de NOS besteedde weer ruimschoots aandacht aan de eredivisiewedstrijd die Fortuna speelde. Ajax-trainer Erik ten Hag zei tegen de verslaggever dat het na alle Europese euforie van Ajax (tegen Real Madrid) moeilijk was om om te schakelen, maar was toch tevreden. Aanvoerder Matthijs de Ligt had na het duel met Real Madrid van dinsdag één dag met zijn hoofd in de wolken gelopen. “Daarna was het de knop om, om ook hier weer drie punten te pakken. Hoe mooi Real ook was, nu worden de prijzen verdeeld”, aldus De Ligt bij de NOS.

(tekst loopt door onder de afbeelding)

René Eijer schoof aan de zijde van Fortuna voor de camera’s van de omroep. Hij zei: ,,Je moet realistisch zijn: Ajax is drie maten te groot, al gaven we die 1-0 wel heel erg makkelijk weg. Vervolgens krijg je een periode waarin je denkt toch iets van grip te hebben, maar dan krijg je ineens, boem, de 2-0 tegen. Dan speel je tegen een Ajax dat niet eens 100% gaf. Je ziet veel meer beweging, snelheid. Er was een enorm niveauverschil. Op het einde krijg je nog wel twee kansjes, maar dat was het dan ook wel. Ajax maakte ook foutjes, terwijl ze dat niet doen. Je zag dat ze gas terug namen.”

Hij vervolgt: ,,We hebben aangegeven: we moeten compact voetballen, maar we misten de agressiviteit. We waren slordig aan de bal. Zo simpel is het… De jongens kun je niks verwijten, want in de training doen ze het uitstekend. Kijk, we hebben een ploeg die goed kan voetballen, maar dat moeten we beseffen. Die agressiviteit van voor de winterstop, toen we echt goed voetbalden, moet terugkomen.”

Geef een reactie