Ajax tegen Nec dient overgespeeld te worden

KNVB drukt wederom stempel op competitie

Fortuna SC heeft zondagochtend vanuit goed ingelichte bronnen vernomen dat de KNVB een besluit zou hebben gemaakt inzake het onderzoek naar het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler door Jong Ajax in de wedstrijd tegen NEC van afgelopen vrijdag. De KNVB zou hebben toegegeven dat zij in ‘zaak Bijleveld’ meerdere fouten gemaakt hebben. Niet alleen hebben zij geen schorsing gemeld van de Jong Ajax-speler of deze in hun administratie staan, maar ook gaven zij schriftelijk door dat hij speelgerechtigd was nadat hier door Ajax naar geïnformeerd werd. Volgens KNVB reglementen is alles legitiem verlopen.

Ondanks dat lijkt de KNVB toch besloten te hebben om de wedstrijd over te laten spelen op Maandag 16 april om 20.00 . Een besluit dat wederom laat zien dat wedstrijden nog altijd teveel in Zeist afspelen en niet op de Nederlandse velden. Ieder seizoen opnieuw weet de KNVB linksom of rechtsom een stempel te drukken op clubs, wedstrijden en gehele competities. Niet in het minste geval is Fortuna Sittard weer betrokken bij een negatief besluit en verliest het voetbal wederom.

Inmiddels heeft de KNVB het besluit zondagavond officieel gemaakt . Een trietst dieptepunt in de historie van het betaald voetbal. Of Ajax en Fortuna Sittard in beroep (kunnen) gaan is op moment van schrijven niet bekend. Wel is overduidelijk dat de fans van Fortuna Sittard het een belachelijk besluit vinden om twee ploegen (Ajax en Fortuna Sittard) die geen fouten hebben gemaakt te straffen voor het amateurisme van de KNVB.

Bron; Fortuna SC , Knvb en VI
https://www.vi.nl/nieuws/knvb-blundert-fortuna-baalt-verloren-duel-nec-wordt-overgespeeld