RKC volgende horde in strijd om promotie

Euforisch was de stemming in het uitvak na de 0-1 overwinning in Deventer. Waar Fortuna Go Ahead Eagles versloeg, ging directe-promotie concurrent NEC onderuit bij Jong Ajax. Aanstaande maandag wacht Fortuna de volgende finale: RKC Waalwijk uit. Concurrent NEC neemt het in eigen huis op tegen Oss en Jong Ajax gaat op bezoek bij het Den Bosch van Willy Boessen. Fortuna’s tegenstander RKC Waalwijk staat op de negentiende plaats van de ranglijst. Van de laatste zes duels verloor het maar liefst vier keer en speelde het twee keer gelijk. Eerder dit seizoen ging Fortuna in Sittard met ruime cijfers over de Waalwijkers heen: 6-0. Weet Fortuna opnieuw te winnen van RKC? Zoja, dan zet de ploeg opnieuw een reuze sprong richting promotie en het kampioenschap.

RKC Waalwijk

Tegenstander RKC Waalwijk kent een bijzonder slecht seizoen. Ook afgelopen vrijdag ging de ploeg, in een Brabants onderonsje, onderuit tegen Oss. Een van de weinige lichtpuntjes bij RKC dit seizoen is de kleine buitenspeler Seys, die met zijn dribbels en schoten vaak voor gevaar weet te zorgen. Verwachte opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Ndefe, van Weert, Drost, Ndefe; Meulensteen, Mulder, Rienstra; Seys, Kokcu, Voskamp.

Fortuna Sittard

Aan de kant van Fortuna Sittard lijkt de geblesseerde Vidigal weer inzetbaar. Ook Engelsman Cantwell is op de weg terug en maakt volgens de geruchten weer deel uit van de selectie. Over de blessures die Hutten en Essers opliepen in Deventer is op het moment van schrijven nog niks bekend. Mogelijk is dat Kojic, die tegen Eagles een bijzonder matige wedstrijd speelde, plaats moet gaan maken voor de terugkerende Cantwell of Saddiki. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Özer, Essers/Braun, Schuurs, Dammers, Pinto; Smeets, Kojic/Cantwell/Saddiki; Semedo, Hutten, Askovski; Stokkers.