Alain Cornelissen weer in lappenmand

Jonge, talentvolle doelman loopt weer kruisband blessure op

Doelman Alain Cornelissen staat binnen de jeugdopleiding te boek als een groot talent. De voormalig doelman van KRC Genk hikt met zijn 18 jaren (28 april 1995) aan tegen een plek in de hoofdselectie. De speler raakte vorig seizoen zwaar geblesseerd aan zijn knie (kruisband) maar begon dit seizoen met vereende krachten aan een verdere stap in zijn carrière.

Mede door goed keeperswerk van Cornelissen staat onze Ajeugd momenteel aan kop in de 2 de divisie. De in Brunssum geboren Limburger mocht als beloning dit seizoen meerdere malen mee met Jong Fortuna Sittard en mocht sinds enige weken bij tijd en wijle meetrainen met de selectie van trainer Wil Boessen. Kortom: ondanks zijn jeugdige leeftijd na Kaya, Voss en Dengis dit seizoen de (onbetwiste) 4 de doelman met potentie om door te groeien tot….ja, tot wat?

Deze week tartte het noodlot de 18 jarige doelman. Een misstap en pats, weer de kruisband afgescheurd. Hoeveel blessureleed een talentvolle speler kan overwinnen is de vraag. Een lange revalidatie wacht Alain Cornelissen en er mag gevreesd worden voor zijn voetbalcarrière. De Limburger blijft zelf gelukkig relatief rustig onder zoveel pech en relativeert. Op facebook laat de doelman weten “Ook dit overwin ik!”. Komende dinsdag verwacht de doelman meer duidelijk. Fortuna SC wenst Alain zeer veel sterkte en uiteraard een voorspoedige herstelperiode toe.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen