André, André, André Bedankt!

Over enkele dagen is het weer Derby-time, Fortuna-Mvv, onze wedstrijd van het jaar, een wedstrijd met beleving, passie, vaak minder goed voetbal maar met veel strijd en besef dat je deze absoluut niet mag verliezen!

Ik heb vele derby’s gezien, maar 1 komt steeds bovendrijven in mijn herinnering, de eerste Fortuna-Mvv in de eredivisie!

Fortuna en Mvv hadden al vaker tegen elkaar gespeeld in De Baandert meestal ging het dan om wedstrijden van de DSM cup. De 4 limburgse ploegen speelden toen nog een kleine competitie tegen elkaar in het zelfde stadion! Nu bijna niet meer voor te stellen.

Het was het 3e seizoen van Fortuna in de eredivisie, het jaar dat ze ook Europese wedstrijden speelden. Mvv was dat seizoen gepromoveerd. Al weken werd naar deze derby uitgekeken en de tienduizend aanwezige supporters verheugden zich op de confrontatie tussen de beide elftallen. Fortuna met Maessen, Hoyer, Dekker, Koevermans in het groen geel met Lu op de borst en Mvv met o.a.Van Marwijk, Van Bommel ( Willy) , Vermeulen en Dijkstra in het rood-wit, zonder ster op het shirt maar wel met reclame van Nikon.

Er heerste, ondanks de druilerige regen een gezellige sfeer in de Baandert. Ongeregeldheden deden zich niet voor en op het veld ging het er hard aan toe. Koevermans zorgde voor een orkaan van geluid door 1-0 in te koppen en vlak voor rust maakte van Staveren de 1-1. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen totdat Mvv in de 83e minuut een vrije trap mocht nemen. Vanuit de Thei Jessen tribune zag ik hoe van Marwijk bal langs de muur schoot recht op onze keeper André van Gerwen. De normaal zeer betrouwbare doelman zag de bal in de regen recht op zich af komen en al grabbelend verdween de bal tussen zijn handen richting doel. 1-2. De supporters in het uitvak zongen nog maar 1 liedje. André bedankt! André, André André bedankt. Op weg naar huis hoorden we het liedje nog steeds!

Nu meer dan dertig jaar later!

Wie weet!

82e minuut vrije trap bij de stand van 1-1. “Onze” Junior staat achter de bal en Bo Geens ziet de bal op zich af komen. Bo Geens bedankt!

Wat zou het mooi zijn om bij het verlaten van ons stadion dit nog lang te horen en jij kunt daar bij zijn!