Fortuna gaat op Sjengen jacht!

Vrijdag hebben we eindelijk de derby waar we zolang naar hebben uitgekeken, Fortuna-MVV. Dat deze wedstrijd gewonnen moet worden hoef ik jullie niet te vertellen, hoe deze wedstrijd gewonnen gaat worden maakt niet uit (ook al smacht ik nog steeds naar een revanche van die zevenklappen waar we ze toch flink ‘gereten’ kregen), als we vrijdag maar de drie punten binnen hebben. Als het aan de grootmonden uit Maastricht ligt gaan zij de ‘thuiswedstrijd’ winnen. Ik denk dat iedereen dat bericht wel heeft gelezen van dat bijdehandje die het Twitterkanaal van de Sjengen bijhoudt. Dus aan allen die nog twijfelen of ze wel of niet moeten komen, kan ik alleen maar zeggen: kom naar het stadion en steun onze jongens naar de overwinning en laat de tijden herleven dat we weer met tienduizendman in het stadion zitten.

De Maastrichtenaren draaien tot nu toe een goed seizoen en staan op een tweede plek. Opvallend genoeg is dat de laatste zes wedstrijden bij de Sjengen allemaal 2-1 werden. Ze winnen vaak nipt of verliezen vaak nipt. Dat geldt niet voor onze eigen jongens. Fortuna draait momenteel een wisselvallig seizoen, waar leuk voetbal tussen zit, keiharde uitslagen en ook maar een zestiende plek. Om echt weer naar boven te kunnen kijken moeten we gewoon winnen aanstaande vrijdag. We hebben twee weken de tijd gehad om ons te kunnen focussen op de derby en hebben ook zeker wat goed te maken voor de wanprestatie tegen De Graafschap. Het leek bijna wel dat ze compassie hadden voor Jan Vreman, die bij verlies zijn papieren kon pakken. Ook Van Dael kon er geen goed woord over kwijt, “Ik heb niets gezegd tegen de jongens, we gaan morgen weer trainen en kijken er op terug. Hier zit momenteel een heel teleurgestelde trainer” zei hij van afloop van de wedstrijd.

Wat me ook opvalt is dat Fortuna en MVV allebei moeite hebben om van elkaar thuis te winnen. De laatste keer dat we de punten in eigenhuis hielden dateert alweer van het seizoen 2011-2012, toen we met 2-0 wonnen. Toen waren Hoesen en Voorn de doelpuntenmakers. Ook vorig jaar won Fortuna uit in Maastricht met 1-3 en thuis werd met 1-2 verloren. De derby kent wel altijd mooie momenten maar als ik er persoonlijk één moet kiezen,  dan toch het lobje van Schreurs, mét het commentaar van Ben Dols erbij. Ik kreeg bijna nog een hardaanval toen iemand die tweede bal het veld in gooide, maar hoe Schreurs het afmaakte… schitterend! Als jullie nog een beter moment weten, je weet waar je kunt reageren ;).

Of van Dael wat gaat veranderen aan de opstelling zullen we in de loop van de week weten. Het is vaak moeilijk om te voorspellen en al helemaal met zo’n keiharde nederlaag opzak. Wie de elf ook mogen zijn, we gaan aan’m vanaf de eerste minuut en vreate die Sjenge op!

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ter Wielen, Braun, De Regt, Mares, Avkovski; Kurt, Hadzjiev, Briels; Dianessy, Junior, Khalouta.