Avondje omnisport

Nadat Fortuna Sittard met 1-0 had gewonnen van FC Oss, stak ik de straat over om de wedstrijd OCI Nitrogen-Lions tegen AHV Swift te gaan bekijken. Daar aangekomen werd ik vriendelijk ontvangen, kreeg een perskaart en werd aan de hand van een korte rondleiding wegwijs gemaakt in de prachtige sporthal van Fitland. Op de grote tribune achter een van de goals was het een en al geel-groen wat de klok sloeg, want net als ik hadden veel fanatieke supporters de oversteek naar de sporthal gemaakt en lieten luidruchtig hun aanmoedigingen door de hal klinken.

Na een pover begin van de Lions, middels 0-1 en 1-2 werd toch langzaam het heft in eigen hand genomen. En door o.a een prachtige goal van de topschutter van vanavond werd een kleine voorsprong van 5-3 genomen. De voorsprong werd nog een klein beetje uitgebouwd en bij een 9-6 stand kregen achtereen volgens Roel Adams en Luc Steins van Lions beiden een tijdstraf van twee minuten. Zelfs met een 6-4 meerderheid wist Swift in deze periode niet te scoren en waren de beste kansen nog voor Lions. Weer op volle oorlogssterkte liepen de blauw-witten vervolgens snel uit naar 14-6 door ook weer drie doelpunten van Martijn Meijer, om dan met 18-8 te gaan rusten.

Net als voor de wedstrijd werd het publiek vermaakt met een optreden van Suze en Larissa, finalisten van het Tiener Vastelaovend Konkoer.

Na de thee liep Lions via 23-9 snel uit naar een 30-12 tussenstand met o.a. 8 doelpunten van Joris Baart. Bij de stand 38-14 ontstond er 1 minuut voor tijd, een kleine vechtpartij na een zware overtreding op een Lions-speler. Gelukkig werd het brandje snel geblust door de scheidsrechters (die een gemakkelijke en goede wedstrijd floten) en enkele spelers die het hoofd koel hielden. Stanley Santos(Swift) en Alan van de Wall(OCI)mochten de laatste minuut vanaf de bank toekijken hoe Martijn Meijer en Ivo Steins de eindscore van 40-14 op het scorebord wisten te zetten.

Na afloop van de wedstrijd werd Martijn Meijer tot man of the match uitgeroepen en de bijbehorende prijs werd uitgereikt door niemand minder dan onze eigen Fortunatrainer Wil Boessen. De meeste waardering had het overige publiek echter voor het lied; ”The Lion Sleeps tonight”, dat diverse malen door onze fanatieke aanhang werd gezongen en ook naderhand aan de bar nog de nodige keren ten gehore werd gebracht. Al met al een geslaagde dubbel, zeer aan te bevelen voor herhaling.

Tevens vanuit de voetbalhoek een oproep om de handbalsupporters ook eens een wedstrijd van Fortuna te bezoeken. De aanbiedingen laat ik aan Fortuna zelf over.

Doelpuntenmakers: Ivo en Luc Stiens scoorden evenals Alan van de Wall 1 doelpunt.

Marco Vernooy, Roel Adams, Serge Heijnen en Joeri Verjans :3 doelpunten.