Informatie Millwall FC – Fortuna Sittard 29-07-2023

Voorwoord
Nadat half juni bekend werd dat Fortuna een oefenwedstrijd zou spelen bij het Engelse Millwall FC kregen we veel verzoeken om hier een busreis naartoe te organiseren. In de weken daarna zijn we dag in, dag uit bezig geweest om dit te realiseren met als resultaat dat we op 29 juli met twee volle bussen bij deze wedstrijd aanwezig zullen zijn. Het bleek echter geen gemakkelijke klus om dit te regelen.


Zo moesten we eerst afwachten of er bussen waren toegestaan vanuit Millwall en kregen we daarna te maken met gesprekken met diverse busmaatschappijen, wisselende vertrek- en aankomsttijden, beschikbaarheid en prijsschommelingen van shuttle of boot, beschikbaarheid van bussen en chauffeurs in de drukke zomerperiode en ten slotte de verplichte rusttijden waaraan buschauffeurs zich moeten houden. Daarnaast moesten we een begroting opstellen voor de totale kosten en de verwachte inkomsten. Onze ervaring met busreizen in Nederland bleek niet voldoende om deze reis naar Londen ‘wel even’ te regelen. We zijn per slot van rekening ook geen reisbureau en hebben naast de busreizen ook nog onze eigen baan.


Er zullen vast zaken zijn die anders hadden gekund en wellicht is het reisschema niet 100% ideaal, maar ons uiteindelijke doel was om ruim 100 Fortunezen met de bus naar deze mooie uitwedstrijd te kunnen brengen en dat is gelukkig gelukt. Daarbij is het voor eventuele toekomstige reizen en oefenwedstrijden ook zeer wenselijk dat de reis zonder noemenswaardige incidenten verloopt. We rekenen dan ook op jullie begrip en gaan er alles aan doen om er samen met jullie een onvergetelijke reis van te maken!


Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de reis, hebben we dit documentje gemaakt met daarin praktische informatie.


Reisschema
Vrijdag 28 juli
23.00 uur Vertrek bij Fortuna-stadion


Zaterdag 29 juli
05.40 uur Overtocht met boot vanuit Calais (F) naar Dover
06.10 uur Aankomst Dover (Engelse tijd)
08.00 uur Aankomst stadion Millwall. Vrije tijd tot aanvang wedstrijd.
12.30 uur Aftrap Millwall FC – Fortuna Sittard
14.30 uur Einde wedstrijd
18.30 uur Vertrek bussen naar Dover
21.30 uur Overtocht met boot vanuit Dover naar Calais
00.00 uur Aankomst Calais (Nederlandse tijd)

Zondag 30 juli
04.00-04.30 uur Terugkomst bij Fortuna-stadion


Prijs reis
De prijs van de reis bedraagt €99 per persoon. Hierin zijn de busreis, de overtocht per boot en het ticket voor de wedstrijd inbegrepen.

Ticket wedstrijd
De prijs van de tickets (£10) is inbegrepen bij de totale prijs van de busreis. We ontvangen de tickets bij aankomst bij het stadion.

Parkeren stadion
De mensen die met de auto naar het stadion komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats bij het
uitvak.

Busreis
Net als bij busreizen naar competitie- en bekerwedstrijden zijn ook voor deze busreis de regels van toepassing zoals die door Fortuna SC zijn opgesteld. Je kunt deze vinden via deze link.
Zoals jullie in het reisschema kunnen zien wordt het een lange reis. We verzoeken iedereen dan ook om zeker in de nachtelijke uurtjes van de busreis een beetje rekening te houden met je medepassagiers die wat slaap proberen te vatten. Dus niet schreeuwen, zingen of muziek draaien.

Ontbijt
Met grote dank aan Jiri Jongen en Jumbo Sittard Stadion kunnen we iedereen op de heenreis een gratis ontbijtje aanbieden. Dit bestaat uit broodjes ham of kaas, jus d’orange, melk en fruit. Uiteraard is het ook toegestaan om je eigen ontbijt mee te nemen.

Drank
In de bus zijn frisdrank en bier (Brand) te koop tegen de gebruikelijke prijs van €1,50 per blikje. Het meenemen van eigen alcoholische dranken is, net als bij andere busreizen, niet toegestaan.

Bagage
We reizen met twee ruime bussen van de firma Gielen. Er is ruimte om bijvoorbeeld een kussentje of rugzak mee te nemen maar ga uiteraard geen koffers of grote tassen meeslepen.

Roken
Voor de rokers die meegaan: roken is in de bus en in het stadion van Millwall FC niet toegestaan. We proberen onderweg enkele korte stops te maken. Op de boot is het toegestaan op het buitendek te roken.

Paspoort
Om naar Engeland te kunnen reizen is het verplicht een paspoort te bezitten en bij je te hebben.
Alleen een identiteitskaart is dus niet voldoende! Voor de zekerheid controleert het buscomité bij het instappen in Sittard of iedereen zijn of haar paspoort bij zich heeft.

Boottocht
We reizen met DFDS van het Franse Calais naar Dover in Engeland. De bootreis duurt ongeveer 1,5 uur enkele reis. Doordat we met meer dan 100 personen in moeten checken en door de paspoortcontrole moeten, moeten we ruim op tijd aanwezig zijn bij de haven. Vandaar ook het vroege tijdstip van vertrek uit Sittard.

Betalen in Engeland
Zoals bekend dien je in Engeland met Ponden te betalen. Momenteel (14 juli) is de koers van 1 Engelse Pond €1,17. Vrijwel overal in Engeland kun je met je pinpas of creditcard betalen of geld afhalen. Afhankelijk van je bank kunnen er per pintransactie bepaalde extra kosten in rekening gebracht worden. Dit kun je bij je eigen bank nakijken of navragen. Mensen die bij voorkeur met contant geld betalen kunnen geld wisselen bij bijvoorbeeld een bank of wisselkantoor. Ook daarvoor kunnen kosten in rekening gebracht worden. Op de stations van Heerlen en Maastricht ligt bijvoorbeeld een vestiging van GWK Travelex waar je Engelse Ponden kunt bestellen en afhalen.

Kleding
Wellicht een ongebruikelijke oproep, maar de kleur paars en de kleurencombinatie paars / blauw wordt door Millwall-supporters geassocieerd met die van hun aartsvijand West Ham United.
Vriendelijk verzoek om hier rekening mee te houden bij je kledingkeuze. Zwart, wit, donkerblauw of Fortuna-kleuren zijn uiteraard geen probleem.

Terugreis
De bussen moeten na aankomst in Londen minimaal 9 uur stil staan i.v.m. de verplichte rusttijden van de buschauffeurs. Bij aankomst in Londen spreken we af hoe laat we aan de terugreis gaan beginnen. Hoe eerder we kunnen vertrekken, des te meer ruimte we hebben om op de terugrit nog een tussenstop te maken om ergens iets te kunnen eten. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat iedereen tijdig bij de bus is!

Contactgegevens buscomité
Voor eventuele vragen of opmerkingen over de reis kun je contact opnemen met Arno en Petra van het buscomité. Het makkelijkste is hun een privébericht te sturen via de Facebook-pagina ‘Bus comite Fortuna Sittard’. Mocht je geen Facebook hebben, dan kun je hun mailen op buscomite@fortunasc.nl

Geef een reactie