AZ – Fortuna (4-0) in de media

Fortuna Sittard is er zondagavond niet in geslaagd een bemoedigend resultaat uit het vuur te slepen tegen AZ. In Alkmaar wisten de Fortunezen op het veld hun tegenstanders in de eerste helft nog wel te bedwingen, maar in de 45 daarop volgende minuten ging het hard. De nummer 4 van de Eredivisie van vorig jaar liep binnen mum van tijd uit naar 4-0. Een media-overzicht.

Uitgebreide tekst- en fotoverslagen van deze wedstrijd vind je HIER (clubsite Fortuna), HIER (1Limburg), HIER (VI), HIER (NOS) en HIER (Fortuna SC) terug.

De ruim tien minuten durende samenvatting van AZ – Fortuna:

 

 

Voor de camera’s van de NOS zei Fortuna’s kersverse hoofdtrainer Sjors Ultee dat hij ‘geen droomdebuut’ beleefde. De eerste goal van Ron Vlaar bleek eigenlijk direct de knock-out voor Fortuna. “Dat mogen we onszelf verwijten”, aldus Ultee. “AZ is een goede ploeg. Je weet dat ze meer en meer zullen komen, maar de goals die we tegen krijgen… Het is zonde dat je dat zo weggeeft.”

Vlaar zegt over zijn eerste doelpunt van het seizoen: “Ik schampte hem en hij ging erin. Dat is wel lekker, want het brak de wedstrijd open. Dat was voor ons heel erg welkom op dat moment.” De VAR keek nog enige tijd naar het doelpunt van de AZ’er, maar keurde hem uiteindelijk goed. “Ik raakte hem met mijn dij.”

Tekst loopt door onder deze statistieken van de NOS

 

Het Noordhollands Dagblad weidde een verhaal aan de twijfelachtige primeur die Fortuna en AZ deelden, namelijk de aanvangstijd op zondagavond van 20 uur. Niet iedereen was te spreken over dat tijdstip. Zo lieten AZ-fans een spandoek zien met daarop de tekst ‘Anti zondagavond 20u’. Jeroen Loos van Fortuna SC zegt over het aantal van 322 uitfans in het uitvak: “Dat zouden er zeker honderd meer zijn geweest als de wedstrijd niet zo laat was. Veel kinderen zijn niet mee en er zijn mensen die om zes uur hun bed uit moeten voor hun werk. Die bleven nu toch maar thuis.’’ Fan Ivo Kersten zegt tegen de journalist: ,,Dat gaat morgenochtend wel even tegenvallen’’, zegt hij. ,,Ik denk dat we twee uur bij het stadion zijn en dan moet ik nog op de fiets naar huis. Om zes uur gaat de wekker.’’

Tweets die je niet mag missen:

En onze reactie:

Geef een reactie