Azerion neemt 20% van de aandelen van Fortuna Sittard over

Op donderdag ochtend voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse, heeft Fortuna Sittard bekend gemaakt dat Azerion 20% van de aandelen overneemt. Zo krijgt het bedrijf een minderheidsbelang in de club. Volgens zowel Ivo Pfennings en de afgevaardigden van Azerion passen Fortuna Sittard en Azerion heel goed bij elkaar. Volgens Isitan Gün was er dan ook meteen een klik tussen beide partijen. Maar wie is nu Azerion, de partij die onze club deels gaat leiden?

Azerion is een bedrijf dat haar oorsprong vind in Amsterdam. Het is een internet bedrijf dat gespecialiseerd is in online gaming en advertentietechnologie. Zo is Azerion uitbater van ruim 16.000 online spellen. Het bedrijf werd in 2016 opgericht door Atilla Aytelin en Umut Akpinar. Sinds de oprichting nam het bedrijf al een aantal andere bedrijven over die die games ontwikkelen en andere vormen van online vermaak aanbieden. In 2019 had het bedrijf een omzet van zo’n 197 miljoen euro, voornamelijk uit advertentie inkomsten. Het bedrijf telt 850 medewerkers en heeft 350 miljoen unieke gebruikers.

Eigenaar Atilla Ayteking van Azerion gaf aan dat dat zij voor Fortuna Sittard kozen vanwege het innovatieve karakter van de club. De overname hoeft verder niet meer gecontroleerd te worden door de KNVB omdat de overname slechts 20% van de aandelen bevat. Alleen bij overnames van boven de 25% is dit verplicht.

Geef een reactie