Preview Fortuna Sittard- Vitesse

Vanmiddag 13 mei om 14.30 start de een na laatste speelronde in de Eredivisie. Fortuna treft in een thuisduel Vitesse. Vitesse hoeft enkel nog plek 4 te verdedigen, Fortuna heeft nog een heel kleine kans op plek 8. Niet direct een duel dat klinkt alsof het bol gaat staan van de spanning maar uiteraard wil Fortuna en iedereen die de club een warm hart toedraagt dat de punten in Sittard blijven.

Vitesse
Vitesse begint het duel als nummer 4 op de ranglijst met 5 punten voorsprong op Feyenoord die een plekje lager bivakkeert. Plek 3 is te ver uit zicht dus voor Vitesse is het een kwestie van plek 4 verdedigen om verzekerd te zijn van Europees voetbal. Om dit te bereiken moet het uit de laatste 2 wedstrijden minimaal 2 punten behalen. Het laatste duel wordt gespeeld tegen Ajax dus indien het lukt om vandaag te winnen kan deze laatste wedstrijd vrijuit worden gespeeld, zo niet moeten de Arnhemmers ook in het laatste duel nog vol aan de bak. Aan Fortuna dus om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken.
Onderschatting overheerst niet in Arnhem aangezien zij zich er van bewust zijn dat Fortuna nog een kleine kans maakt op plek 8. In het verleden wist Vitesse de meeste duels tegen Fortuna met een positief resultaat van het veld te stappen maar verkeert momenteel niet in de meest geweldige vorm en heeft veel moeite met scoren. Trainer Thomas Letsch heeft het voordeel over een fitte ploeg te beschikken, enkel Patrick Vroegh ontbreekt met een blessure. Dit biedt perspectief om wijzigingen door te voeren, het is dan ook niet duidelijk met welke 11 Vitesse zal aantreden in Sittard.

Fortuna
Na enkele mindere duels verkeert Fortuna de afgelopen weken weer in betere vorm. Er werden 2 duels op rij gewonnen met een 3-0 uitslag en hoewel het afgelopen weekend verloor van AZ kan de ploeg van trainer Ultee ook op dat duel met een tevreden gevoel terugkijken. Het lukte helaas niet om een punt over de streep te trekken maar AZ had behoorlijk veel moeite om stand te houden. Fortuna speelde diverse prima duels tegen ploegen uit het linkerrijtje maar tot nu toe is het enkel gelukt om bij Twente de volle buit weg te snoepen, tijd dus om daar vanmiddag een tweede ploeg aan toe te voegen. Na de nederlaag in Alkmaar en het feit dat Heracles en Sparta 3 punten meer hebben (plus een beter doelsaldo) lijkt plek 8 erg lastig te worden maar helemaal verkeken zijn de kansen niet.
Net als de tegenstander beschikt ook trainer Ultee over een nagenoeg fitte selectie. Zover bekend ontbreekt enkel Mickaël Tirpan nog aan de selectie. Verwachting is dat Fortuna zal aantreden met de vertrouwde 11.

Verwachte opstelling: van Osch, Rota, Angha, Janssen, Cox, Tekie, Flemming, Rienstra, Seuntjens, Polter en Semedo.

De wedstrijd staat onder leiding van een vrij onervaren arbitrage en var, laat dit iets zien over het belang van dit duel volgens de KNVB? Scheidsrechter: Nagtegaal, VAR: Teuben.

Omdat de laatste twee speelrondes op hetzelfde tijdstip starten worden niet alle wedstrijden live uitgezonden op ESPN. Fortuna- Vitesse heeft vermoedelijk te weinig belangen om live op tv te komen en is dus enkel voor ESPN abonnees te kijken via de ESPN watch optie in de app.

Geef een reactie