Aziz Khalouta vertrekt naar VVV Venlo

24 jarige Marokkaan had de clubs voor het uitzoeken
Fortuna Sittard wacht komende weken een mooie uitdaging. Diverse basisspelers zijn namelijk inmiddels reeds verkast of staan op het punt te verkassen. Geen paniek, want in de Jupiler League geld simpel dat er een spelersoverschot is en het verleden leert dat je als BVO dan ook lang kan wachten vooraleer gericht toe te slaan. Een spel welke Fortuna Sittard als geen ander beheerst. Desondanks zullen in Limburg de nodige supporters nu reeds de noodklok horen luiden.
Yonathan Hendrickx, Yoann de Boer, Mark Voss, Davy Hodselmans, Tarik Bahr, Gevaro Nepomuceno en Patrick N’Koyi  keren niet meer terug in Sittard. Aan dit rijtje kan Aziz Khalouta worden toegevoegd en de constatering dan ook dat Fortuna Sittard moet gaan bouwen aan een geheel nieuwe voorhoede. Achter ondermeer het aanblijven van Patrick Amoah, Timothy Dreesen, Bob Vankan, Roel Janssen, Franco Zennaro en Ferhat Kaya staan vraagtekens.
Aziz Khalouta (24 jaar, 6-8-1989) maakte in het seizoen 2012-2013 voor Fortuna Sittard zijn debuut in het betaalde voetbal. De aanvaller ontpopte zich snel tot makkelijk scorende spits. Kopsterk, maar ook zijn vernietigend schot uit de 2de lijn zijn handelskenmerk. In 3 seizoenen tijd scoorde de in Fez geboren Marokkaan 25 doelpunten in 73 wedstrijden. Belangstelling kon niet uitblijven. Uit een lange rij gegadigden kiest Aziz Khalouta met zijn volle verstand voor VVV Venlo alwaar een 2 jarig contract op hem ligt te wachten.
Fortuna SC wenst Aziz Khalouta veel succes in zijn verdere carriere. Bedankt voor de prachtige wedstrijden en je tomeloze inzet! Ons bestuur en met name Charly Chudik wensen we komende weken veel voetbalverstand. Maandag 30 juni 2015 begint Fortuna Sittard haar voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen