Esmeralda Jaspar – Marieke Vanwersch – Jiska Theunissen – Chayenne Corstjens

Maisam Wehbe – Sitha Caessens – Kyona Lacroix

Laura Gerards – Mariëlle Janssen – Demi Schipper

Wissels:

58′ Darnisha Sewbaransingh en Kelsey Lamers voor Kyona Lacroix en Esmeralda Jaspar

64′ Madelon Dohmen en Jorieke van Zandvoort voor Demi Schipper en Laura Gerards

79′ Melissa Winthaegen voor Sitha Caessens

Zondagmiddag stond alweer de 3e competitiewedstrijd voor de beloften op het programma. Grote vraag voor aanvang van deze wedstrijd was niet of er gewonnen zou worden, maar met hoeveel. Weltania wist met meer geluk dan wijsheid nog vrij lang de 0 te houden. In de 22e minuut viel dan toch de eerste goal. Sitha Caessens nam een corner waarna Mariëlle Janssen haar eerste van de middag binnen knikte. Een kwartier later was het Demi Schipper die de assist op Mariëlle gaf waarna Mariëlle met een geplaatst schot van buiten de 16 kon scoren. De 2-0 was voor Fortuna het teken dat het echte prijsschieten kon beginnen. Binnen 6 minuten van de 2-0 stond het alweer 4-0. Eerst was het Mariëlle die haar (eerste) hattrick afmaakte door met een goede lob te scoren vanaf de 16. 2 minuten later was het Laura Gerards die de 4-0 op haar schoen had, maar werd gevloerd door de verdedigster. De scheids streek met zijn hand over zijn hart en liet de verdedigster staan, maar de penalty was een feit. Marieke Vanwersch benutte deze feilloos.

Na rust ging Fortuna gewoon door met kans na kans te creëren. In de 54e minuut maakte Demi Schipper de 5-0 op aangeven van Mariëlle. Vervolgens was het wederom Mariëlle die de voorsprong nog verder verhoogde. In de 13e, 19e, 33e en 34e minuut schoot ze weer raak, met tussendoor nog een (onterecht) afgekeurde goal. De van SV Venray over gekomen debutante Madelon Dohmen zette haar debuut extra glans bij door de 10e treffer te maken, waarna het slotakkoord voor Jiska Theunissen was die een vrije trap vanaf 20 meter in de kruising krulde. Onze beloften kennen dus een vrij aardige seizoensstart. Na de eerste 3 wedstrijden staan ze bovenaan met een doelsaldo van 24-2! Het kampioenschap lijkt dus slechts een kwestie van tijd, aangezien de “concurrentie” al punten heeft verloren.

Bron: Fortunasc, Jori Knops