Gala Fortuna Business club toppertje!

Na maanden van intensieve voorbereidingen was het zaterdag 21 september dan eindelijk zover. De vele inspanningen van de voorbije maanden werden beloond. Het gala ‘Back to the Future’ was een groot succes.

De avond begon met een Meet & Greet tussen de VIPS en de massaal toegestroomde BN’ers. Voetbal-coryfeeën zoals Jan Notermans, Rene Maessen, Willy Dullens, Mark van Bommel, Andre Ooijer en vele anderen waren speciaal voor deze avond afgereisd naar het Offermans Joosten stadion. De sfeer zat er direct goed in. De tafels met gasten en BN’ers waren gemengd ingedeeld. Nog voor het hoofdgerecht werd er naar hartenlust gelachen, getoast en een praatje gemaakt. De muzikale begeleiding van Joes Boonen gaf de avond de nodige flair.

De voetbalquiz, onder leiding van Math Teeuwen, bracht de gasten terug naar de gloriedagen van ons Fortuna Sittard. Lachende gezichten, lekker eten, een goed glas wijn en het thema voetbal bleken de juiste ingrediënten voor een fantastische avond. Talentontwikkeling stond deze avond centraal. Bob Vankan, de 16-jarige aanvallende middenvelder die door Fortuna Sittard wordt gezien als het talent van de toekomst, nam deel aan het voetbalforum. Naast hem schoven Willy Dullens, Bert van Marwijk en Mark van Bommel aan, maar Bob stond forumleider Thijs Slegers te woord alsof hij het al jaren deed.

Tussen het hoofdgerecht en het toetje door was het tijd voor de trekking van de loterij waarbij de hoofdprijs, een week rijden in een Porsche, door de winnaar met luid gejuich werd ontvangen. Tegen het einde van de avond was het tijd voor de uitslag van de quiz. De winnende tafel, met onder andere Willy Dullens en Sjaak Swart, kreeg uit handen van enkele selectie spelers vijf gesigneerde ballen van Fortuna Sittard. ‘Mister Ajax’ had speciaal voor deze avond een shirt meegebracht waarin hij zijn jubileumwedstrijd speelde. Het shirt was gesigneerd door onder andere Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Er werd flink geboden en de persoon die deze kavel kocht was dolgelukkig met zijn zojuist gekochte veilingitem.

De avond werd op hilarische wijze afgesloten door poppenspeler Armand Schreurs, die op zijn eigen wijze de avond samenvatte. Onder andere voorzitter van de Business Club Peter Blanckers, Martin Masset, burgemeester Sjraar Cox en Bert van Marwijk werden flink op de hak genomen door de komiek. De zaal kon het optreden zeer waarderen en beloonde Armand dan ook met een gulle lach en een oorverdovend applaus.

Het was een avond om nooit meer te vergeten en absoluut voor herhaling vatbaar! Leden van de Fortuna Business Club en werkgroep ‘Back to the Future’ willen vanaf deze plaats nogmaals iedereen die aanwezig was en heeft meegewerkt, op welke manier dan ook, van harte bedanken voor hun bijdrage! Met het gala ‘Back to the Future’ hebben we bewezen dat Fortuna Sittard er nog steeds toe doet! De totale bijdrage en opbrengst voor de verschillende goede doelen en Fortuna Sittard wordt deze week gecalculeerd, maar nu kan al reeds zeer positief worden terug gekeken op dit event!

Fortuna Business Club; Werkgroep ‘Back to the Future’

Foto’s: Rob Nijpels!