Esmeralda Jaspar – Marieke Vanwersch – Jiska Theunissen – Chayenne Corstjens

Kyona Lacroix – Sitha Caessens – Roos Notten

Jess Sibilja – Shirley Kocacinar – Madelon Dohmen

Wissels: 45′ Darnischa Sewbaransingh voor Roos Notten

65′ Laura Gerards voor Jiska Theunissen

82′ Kelsey Lamers voor Sitha Caessens

Kaarten: 28′ Marieke Vanwersch, geel

76′ Sitha Caessens, geel

90′ Shirley Kocacinar, geel

Goalen: 63′ 1-0 Dominique de Groot

73′ 2-0 Denise de Groot

Het door blessures geteisterde beloftenteam van de dames heeft verzuimt om de eerste periode te pakken in een zware wedstrijd tegen sv. Rood Wit ’62. Fortuna begon goed aan de wedstrijd en zette Rood Wit vrijwel constant onder druk. Dit leidde in de eerste helft tot prima schietkansen voor onder andere Jess Sibilja, Sitha Caessens en Madelon Dohmen. Grootste kans van de eerste helft was echter voor Rood Wit dat uit een corner Dionne Vasmeer kansloos liet. Gelukkig kreeg Dionne nog hulp van de lat waardoor de 0-0 voorlopig nog op het scorebord bleef staan. Helaas werd de rust niet zonder tegenslag gehaald. Vlak voor de thee viel Roos Notten uit met ogenschijnlijk zware knieblessure.

Ook de tweede helft verliep niet zonder tegenslagen. Na 63 minuten spelen strafte Dominique de Groot een fout in de geel-groene verdediging af waardoor de beloften voor de 2e keer deze competitie op achterstand kwamen. Vlak na de tegengoal viel ook Jiska Theunissen uit wat de rust in de defensie niet ten goede kwam. Na 73 minuten spelen maakte Denise de Groot gebruik van wederom een fout in de Sittardse defensie. Na de 2-0 probeerde Fortuna nog op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer maar kon geen echte kansen crëeren en moest het, zonder succes, vanaf afstand blijven proberen. De beloften hadden voor de wedstrijd genoeg aan één punt om de eerste periode te pakken. Door het verlies is deze naar SVC 2000 gegaan waardoor hun al verzekerd zijn van de play-offs.

FC Bal op het dak, heuj !

Ook bij de dames wordt de Fortunatraditie in stand gehouden: prima keepers altijd weer

Enkele speelsters van dames 1 hielpen de beloftes uit. De waslijsten aan blessures lijken bij elk elftal in Sittard toe te slaan.

Het moment waarbij Roos Notten haar knie blesseerde.

Verzorgster Rebecca doet haar best om iedereen op te lappen.

Bron: Fortunasc,verslag en fotografie Jori Knops