Beschadigingen en vervuilingen na busreis NEC

Op vrijdag 23 februari 2018 werd de wedstrijd NEC – Fortuna Sittard gespeeld. Deze werd zeer goed bezocht door supporters van Fortuna Sittard. 365 mensen reisden per bus of per auto af naar Nijmegen, alle beschikbare kaarten waren verkocht. Fortuna SC is trots op deze support bij uitwedstrijden. Wij willen echter ook de minder positieve zaken benoemen.

Van de 5 bussen die Fortuna fans naar Nijmegen gebracht hebben is er 1 bus (bus 4) waarin beschadigingen werden aangebracht en welke zwaar vervuild was. Enkele beschadigingen zijn te zien op bijgevoegde foto’s. Deze zijn waarschijnlijk veroorzaakt omdat de tafeltjes gebruikt zijn om flessen te openen. Daarnaast heeft iemand overgegeven in de bus waardoor de busmaatschappij hoge schoonmaakkosten heeft gehad. Verder werd er in verschillende bussen gerookt, met name op het toilet, waardoor het interne brandalarm is afgegaan. Ook is de achterste deur van een tweetal bussen geblokkeerd omdat men geprobeerd heeft deze te openen.

Alle kosten (herstel en schoonmaak) zullen uiteraard worden gefactureerd aan Fortuna SC. Dit zorgt voor veel extra kosten. Daarnaast is de busmaatschappij die elke keer keurig het vervoer van onze fans regelt natuurlijk zwaar teleurgesteld in het gedrag van betreffende fans en de gevolgschade. Deze teleurstelling deelt Fortuna SC volledig en we gaan op zoek naar de veroorzakers van deze schade zodat we deze persoon(en) aansprakelijk kunnen stellen hiervoor.

Fortuna SC hecht bijzonder veel waarde aan de goede en prettige samenwerking met onze vervoerspartner en de maatschappijen waarmee onze vervoerspartner uitvoering geeft aan het vervoer van onze fans naar uitwedstrijden! Wij willen deze samenwerking ook in de toekomst continueren en zullen stappen ondernemen tegen personen die zich niet aan het bus reglement houden.

Fortuna SC roept alle fans met klem op om zich in de toekomst te houden aan het bus reglement van Fortuna SC. Wij hopen op ieders begrip en medewerking.