Keert Fortuna terug in titelrace?

FC Eindhoven – Fortuna Sittard: wil je een goede kans maken op een leuke bijverdienste in de TOTO en ben je vrij pessimistisch ingesteld, vul dan een 3-1 overwinning in voor FC Eindhoven. De afgelopen vier jaar eindigde het affiche FC Eindhoven tegen Fortuna Sittard in een 3-1 overwinning voor de Eindhovenaren. Fortuna zal vol vertrouwen naar Eindhoven afreizen. Niet alleen won Fortuna de derby met 3-0, maar er werd bovendien goed gespeeld. Tegenstander FC Eindhoven staat momenteel op een teleurstellende vijftiende plaats van de ranglijst. In januari namen FC Eindhoven en trainer Wilfred van Leeuwen afscheid van elkaar, sinds opvolger David Nascimento aan het roer staat bij de blauw-witten gaat het absoluut niet beter bij de club. Eindhoven verloor al vier wedstrijd achter elkaar: Den Bosch, Jong AZ, Dordrecht en Volendam waren te sterk. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Eindhoven en Fortuna in een 2-2 gelijkspel. Weet Fortuna aanstaande vrijdag wel te winnen van FCE?

FC Eindhoven

FC Eindhoven is bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. Een lichtpuntje aan de kant van de Eindhovenaren is spits Lieder, hij is met twintig doelpunten topscoorder van de Jupiler League. Gelukkig voor Fortuna lijkt het erop dat de topschutter aanstaande vrijdag ontbreekt. Enkele weken geleden onderging de spits een acute blindedarmoperatie. Buiten spits Lieder weet ook Kabangu af en toe het net te vinden (6 doelpunten). Verder wist nog geen enkele speler in de FC Eindhoven selectie vaker dan twee keer het doel te vinden. Ook middenvelders Carlone en Deschilder en doelman Swinkels ontbreken met blessures. Verwachte opstelling FC Eindhoven: Hooyberghs, Klooster, de Wilde, Matthys, van Landschoot; Achenteh, Swinnen, van den Boomen; El Hasnaoui, Kabangu, Thomas.

Fortuna Sittard

Fortuna moest het vrijdag doen zonder de geschorste Saddiki en de geblesseerde Ospitalieri en Pinto. Keert Saddiki terug in de basis? Of mogen dezelfde namen het weer laten zien? Ook gelegenheids linksback Heerings liet een aardige indruk achter. Echter, de verwachting is dat een fitte Ospitalieri of Pinto de voorkeur krijgt. Voorin kreeg Dianessy de voorkeur boven zowel Askovski als Vidigal. Naar verwachting mag Dianessy vrijdag opnieuw starten, de Fransman speelde een uitstekende eerste helft en schoot Fortuna op voorsprong. Middenvelder Smeets moest tegen MVV geblesseerd het veld verlaten, het is nog onbekend wat de ernst van zijn blessure is. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Ozer, Essers, Schuurs, Dammers, Heerings/Ospitalieri/Pinto; Smeets, Saddiki; Semedo, Cantwell, Dianessy; Stokkers.