Blik vooruit…..Fortuna Sittard – FC Emmen

Speelronde 12 alweer, Fortuna ontvangt thuis in het gelijknamige stadion FC Emmen. Nadat beide teams afgelopen dinsdag uit de beker werden gekegeld (Emmen 6-2 verlies bij en tegen Heracles en Fortuna met 2-3 tegen NAC), kan en moet de focus nu weer volledig op de competitie gericht worden. Mijn herinnering gaat terug naar vorig jaar, alwaar we toen samen met o.a John van Bommel en een aantal vrijwilligers collecteerden voor ALS, korte tijd nadat Fernando Ricksen het trieste nieuws bekend gehad gemaakt op de landelijke tv. Gisteren was onze held weer terug bij DWDD, er zal niet wederom een collecte zijn, maar het is te hopen dat we eenzelfde resultaat als toen kunnen behalen op voetbalgebied.

De bezoekers gingen midweeks dus ruim onderuit bij Heracles, af te wachten is hoe men daar op gaart reageren. Volgens de club zelf was dit vooral te wijten aan naïef verdedigen en was men grotendeels gelijkwaardig aan de tegenstander. In de competitie won FC Emmen de laatste 3 wedstrijden op rij, de laatste met 3-0 tegen jong FC Twente. Trainer Joop Gall geeft dan ook aan dat hij vol vertrouwen is, voorafgaand aan de reis naar het ´diepe´ Zuiden. Het verdedigen van de koppositie van de tweede periode zou natuurlijk al reden genoeg moet zijn om er tegen aan te gaan. De laatste statistieken zouden echter Emmen niet veel,vertrouwen moeten geven, daar de  3 laatste wedstrijden op bezoek in Sittard verloren gingen. Afgelopen seizoen werd het 2-0 voor Fortuna, met doelpunten van Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen. Het weer was die dag niet al te best, gezien onderstaande foto van afgelopen seizoen.

De zege deed dat denkelijk veelal vergeten.

Voor één speler van FC Emmen zou het een speciaal duel kunnen zijn. Jurjan Mannes behoort tot de selectie van de bezoekende ploeg, maar start hoogstwaarschijnlijk niet. Mannes speelde in het seizoen 2012/2013 nog op huurbasis voor de Sittardenaren. FC Emmen heeft verder geen last van schorsingen, echter wel van een aantal blessures binnen de selectie. Door diverse blessures mist men morgen Elson Almeida, Marcel Seip en Frank Olijve.

De te verwachten opstelling zal als volgt zijn : Marco Meerits, Said Bakkati, Luis Pedro, Tim Siekman, Gaby Jallo, Sander Rozema, Alexander Bannink, Boy Deul, Leandro Resida, Roland Bergkamp, Cas Peters.

Dan Fortuna Sittard….na een uitputtingsslag afgelopen dinsdag tegen NAC, die men helaas in de verlenging verloor staat drie dagen de volgende wedstrijd op het programma. Het is de vraag hoe men hiervan hersteld is, gezien de zichtbare vermoeidheid na afloop bij diverse spelers. De geblesseerden Elroy Pappot en Jordy Briels zullen deze vrijdag verstek moeten laten gaan, waardoor er wellicht een kans is dat talent Jordi Baur zelfs in de basis mag starten. Een wissel met Vlug naar de plek van Briels, Waalkens van rechts en Baur op links zou dan een reële optie kunnen zijn. Of trainer van Vossen dit ook zo ziet, we hebben geen idee.

Wat wel gehoopt mag worden is dat de groengelen zich ook vrijdag weer voor de volle 100% geven op weg naar een goed resultaat, dat in deze alleen een winstpartij zou mogen zijn. Hoe we deze gaan behalen zal niet zo belangrijk zijn, het doel heiligt de middelen in deze. Een opstelling die aldus mogelijk zou kunnen zijn is : Ferhat Kaya, Fatih Turan, Jordy ter Borgh, Sjoerd Linssen , Kevin Kis, Jeffrey Vlug, Roel Janssen, Ramon Voorn, Jasper Waalkens, Jordi Baur en Seku Conneh.

​Wellicht ook even interessant de wedstrijden te vermelden dit weekend van de concurrenten onderin :

RKC Waalwijk (17) – Almere City FC (14)

De Graafschap (7) – Helmond Sport (18)

Achilles ´29 (19) – Roda JC (2)

​Scheidsrechter deze vrijdag is de heer Claes. Eens kijken of een belgische scheidsrechter ons goed gezind gaat zijn.

Fortuna SC, Harald