Boek: ´60 jaar Fortuna´!

Wees erbij, aanstaande woensdag vanaf 20.00u. Zaal open vanaf 19.00u !!

Fortuna Sittard behoort niet alleen tot de meest roemruchte clubs van Nederland, maar is ook de eerste profclub van het land. Onder impuls van voorloper Fortuna’54 zag de KNVB zich in 1954 gedwongen het betaald voetbal te introduceren, een historische ontwikkeling met grote gevolgen. 60 jaar later is Fortuna nog altijd een A-merk in de vaderlandse voetballerij. Daar hebben ook een fusie (in 1968 tussen Fortuna’54 en Sittardia), het intrekken van de licentie en het bijna-faillissement niets aan kunnen veranderen. De clubgeschiedenis van de unieke volksclub uit de Westelijke Mijnstreek kent zoveel hoogte- en dieptepunten, dat daar wel een uniek boek over geschreven moést worden.

Dat is nu ook gebeurd. Aan de hand van 60 unieke interviews met 60 aan Fortuna gelieerde personen wekken de schrijvers Michiel Holsheimer (Content Bridges), Eddy van der Ley (Algemeen Dagblad) en Vincent de Vries (Vechtlust) de historie tot leven en wordt de groengele ziel op zeldzaam intense wijze blootgelegd

Omdat niet één geïnterviewde zich tijdens de gesprekken inhield, is het boek niet alleen een must geworden voor iedereen met groengeel bloed, maar ook voor neutrale voetballiefhebbers met historisch besef. Een collectors item derhalve, dat bij niemand in de boekenkast mag ontbreken, zeker niet bij de echte Fortuna-fans.Uniek zijn de 60 verhalen én 60 foto’s in ‘ 60 jaar Fortuna – Nao Veure zeker.

Er zijn interviews met coryfeeën als Mark van Bommel, Willy Dullens, Ronald Hamming, Arthur Hoyer, Kevin Hofland, Bert van Marwijk, John Linford en Jan Notermans, maar ook emotionele gesprekken met Fernando Ricksen, Huub Smeets, Sigi Lens, Huub Stevens en Loes Leinarts, de weduwe van clubman John Leinarts die vlak voor onze afspraak overleed. Het boek bevat ook verrassende interviews: met aartsrivaal en ‘mister Roda JC’ Gene Hanssen die vertelt over de intensiteit van de derby’s met Fortuna. Met miljardair Dik Wessels, de op één na rijkste man van Nederland, die Fortuna voor de ondergang behoedde en normaal gesproken nooit een interview geeft.

Daar wil ik meer van weten!
Dat kan. Dit bijzondere jubileumboek wordt op woensdag 26 november a.s. gepresenteerd. Dat zal gebeuren in het Fortuna Sittard Stadion, waarbij nagenoeg alle geïnterviewden aanwezig zullen zijn. Het belooft een prachtige Fortuna- reünie te worden. De supporters van Fortuna Sittard – en natuurlijk alle anderen die in dit boek zijn geïnteresseerd – zijn tevens welkom. De boekpresentatie begint om 20.00u, de deuren gaan open om 19.00u. De entree is gratis.

Het is uiteraard mogelijk die avond een boek te kopen. Klik hier om dit eenvoudig online te doen. Wil je meer erover lezen? De website van het boek is www.60jaarfortuna.nl

Fortuna SC, Harald-Kiprich