Fortuna traint voorlopig in Buchten

Zoals bij jullie wel bekend bouwt Fortuna, samen met HBC ´09 aan een groter trainingscomplex in Buchten. Er komen vergaderlokalen, kleedruimtes en kantoortjes bij en na een stroeve start lijkt nu dan toch de voortgang erin te zitten. Daar waar de bedoeling was dat alles klaar zou zijn begin van het lopende seizoen gaat dit vooralsnog februari 2015 worden.

Intussen wordt er wel hard gewerkt aan alles, zag ik vandaag bij het bezoeken van de training. Ja, ook dat is veranderd, vooralsnog traint Fortuna weer in Buchten en niet meer op het kunstgras van Spaubeek. Of dit lang gaat duren, ik heb geen idee……

Wellicht dat de 3 ton winst meteen geinvesteerd kunnen worden in een beter veld, want wat ik zag was niet best. Inmiddels traint daar geheel Fortuna en sinds deze week dus ook het eerste elftal.

Bij de training waren trouwens een paar opvallende dingen te zien. Demen Roumen, de snelle en talentvolle rechtsback van de U19 trainde mee en ziet zo zijn sterke optreden van de afgelopen periode beloond met een stekje bij de selectie. Verder was het een training van de afwezigen of van mensen die geblesseerd het veld verlieten. Elroy Pappot (al weken niet meer gezien) ontbrak evenals Roel Janssen, Jordi Briels verliet de training met knieklachten en Bob Vankan moest ook de training staken na een duel en verliet strompelend met een dikke bult op zijn scheenbeen het veld.

Daarnaast waren ook trainer van Vossen afwezig wegens ziekte en ook verzorger Marco Lemmens was geveld door ziekte. Gelukkig is er dit weekeinde geen wedstrijd en kunnen hopelijk de zieken en geblesseerden weer tijdig herstellen.

Fortuna SC, Harald