Boekpresentatie ’60 jaar Fortuna’

In 1954 startte Fortuna ’54 datgene wat vandaag de dag, 60 jaar later, Fortuna Sittard is geworden Betaald voetbal in de westelijke mijnstreek. Vanavond waren toch 150-200 mensen gekomen om in de Bert van Marwijk zaal de officiële presentatie mee te maken van het boek dat de periode van 60 jaar treffend beschrijft, via ex spelers (o.a. René Maessen, Jan Notermans en Mark van Bommel), ex trainers (o.a. Frans Körver, Bert van Marwijk,  Cooky Voorn), huidige spelers (Ramon Voorn) en vooral ook andere clubmensen (o.a. Jo Boudewijn (supportershome) en Marc Hoebrichts (fanshop)). Hierbij vergeet ik nog een 50tal anderen, maar daar ontkom ik niet aan :).

Door verschillende redenen waren helaas o.a Ronald Hamming, John Linford en iets minder verrassend Gène Hanssen niet aanwezig. Ik meende steeds trouwens Sjeng Hanssen te horen, maar dat kan ook aan mij hebben gelegen 🙂

Veel pers aanwezig hedenavond

​Via een paar leuke vraaggesprekjes haalde mede schrijver Eddy van der Ley een aantal mensen naar voren die hun bijdrage aan dit boek hadden geleverd. Korte anekdotes van bv René Maessen, Arthur Hoyer (dat van die kroketten kende ik nog niet haha) en Mark van Bommel.

Er volgde de officiële kant van de avond, de uitreiking van het eerste boek aan Jan Notermans, mede grondlegger/speler van Fortuna ’54, die, hoewel op leeftijd, toch nog zeer goed bij de pinken was en de lach op het gezicht kreeg van menigeen.

De 60 personen die mee hebben gewerkt aan dit mooie boek, mochten ook allen meedoen aan de verkiezing van beste trainer en beste voetballer van Fortuna (Sittard) tot heden. Niet geheel onverwaht, ze zouden mijn stem ook hebben gekregen, werden dit Bert van Marwijk en Mark van Bommel, zodat de prijzen in de familie bleven.

Uit handen van fotograaf Goffe Struiksma ontvingen de heren een grote foto op canvasdoek.

hetgeen de heren met gepaste trots in ontvangst namen. In de afsluitende DFortuna quiz won Guus Queissen het van zijn tegenstanders en sleepte zo twee kortingskaarten in de wacht voor een Bundesligawedstrijd naar keuze.

Wellicht is het nog lang onrustig gebleven in Sittard, maar dat weet ik niet. Uw webmaster was moe en ging naar huis maar besloot toch maar een kort verlsag te maken van deze avond. Al bij al een mooie avond, waar bij menigeen toch weer de gedachten terugkwamen aan vroegere tijden en bij het praten over de bekerfinale van 1999 verschenen zowaar schitteringen in de ogen van een deel van de aanwezigen. Zoals Bert van Marwijk aangaf, dat en zeker de halve finale in Eindhoven tegen PSV, dat zijn dingen die vergeet je nooit meer.

Wilt u het boek alsnog aanschaffen, dan kan u dit via internet doen of aanstaande maandag bij de fanshop van Marc Maatjes in de gracht van het Fortuna stadion.

Fortuna SC, Harald