MVV away, pak die sjengen !

Ruim 30 uur voor de wedstrijd tegen de Sjengen begint het hier dan uiteindelijk een beetje te leven, al ben ik heel eerlijk dat dat andere jaren wel veel heftiger was en ook veel eerder losging. Daar waar we onlangs, na ruim 10 jaar wachten eindelijk weer eens tegen de ´moffen´ mochten uiteindelijk, spelen we de derby tegen MVV bijna elk jaar 2 keer.

Hoe vaak ik de derby zelf al gezien heb, ik heb geen idee, maar al behoorlijk vaak, en toch, toch blijft het iets speciaals. Helaas moet ik erkennen dat we in Maastricht, voor mijn gevoel, vaak zonder of met slechts 1 punt weggingen, al hadden we afgelopen seizoen DE kans om de volle buit mee te nemen naar Sittard. Als….ach nee als hebben we niets aan.

Natuurlijk herinnert zich iedere Fortunafan nog 7 november 2008, de laatste winstpartij voor groengeel in de Geusselt. Met de heerlijke juichpose van Nico Vanek en de beslissende 0-2 vlak voor tijd door rasechte sjeng Danny Schreurs.

En dat is Boymans, dat is Heinrichs,…..Vanek …doelpunt !

Helaas mag ik ook de afslachting een jaar eerder niet vergeten al zou ik dat graag willen. In Sittard werd groengeel toen helemaal zoekgespeeld door MVV. De uitslag, ach iedereen die het wil weten en er bij was, zal die nog wel weten.

Maar het heden is helaas, voor beide ploegen, heel andere koek. Fortuna behaalde dan wel 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden, MVV verloor daarentegen de laatste drie competitiewedstrijden. Als we dan wederom een kans hebben op drie punten, dan is het wellicht nu wel. Het broze zelfvertrouwen bij Fortuna is beetje aangesterkt, bij MVV lijkt dit niet zo te zijn. Uitgelezen mogelijkheid om de serie van MVV te verlengen met een wedstrijd zou ik zeggen !

Hoe de opstellingen er gaan uitzien, het is vooralsnog gissen. Op het gebied van schorsingen hebben beide ploegen geen problemen, op blessurefront is dat wellicht iets anders.

MVV zal wellicht, afgaande op de afgelopen wedstrijden starten met Jo Coppens in doel, Ospitalieri, Knops, Kuipers en Maatsen achterin. Op het middenveld dan Smeets, Brouwers, Hikspoors en Peeters. In de aanval denkelijk dan Sven Braken en Mark Veldmate……dit is echter maar een aanname van mijn kant. Hoe dit in het echt zal zijn zullen we morgenavond wel zien.

Ons eigen Fortuna kende van de week her en der wat pijntjes, Seku Conneh had lichte klachten, aanvoerder Ramon Voorn verliet ook voortijdig de training en hoe het met de vorige week geblesseerde Roel Janssen gaat, is nog af te wachten. Gezien het speciale van deze wedstrijd, ga ik er van uit dat genoemd drietal toch zal spelen. De kans dus dat de opstelling van gelijke aard blijft zoals de afgelopen twee wedstrijden is vrij groot en dus zullen de volgende 11 aan de aftrap staan :

Kaya, Kis, Voorn, Janssen, Turan, Overhof, Vankan, ter Borgh, Briels, Conneh en Baur.

EDIT donderdag 27/11, na afloop training : Het meespelen van Seku Conneh is twijfelachtig. Hij gaf aan last te hebben van een middenvoetsbeentje. Hopelijk kan hij wel spelen, indien niet, dan lijkt zijn plek te worden ingenomen door Jelle van Rijswijk.

Om nog even op het heden terug te komen. Onze cult linksback van weleer, Nico Vanek volgt onze club nog steeds, sterker nog, hij steunt ons nog steeds. En nadat hij hoorde van de Jubileumloterij, hoefde ik niet eens te vragen of hij loten wilde kopen, want ook hij zag het rijden in een nieuwe Kia wel zitten. Hij wilde een gesigneerd shirtje en kocht meteen 5 loten erbij…..wellicht de eerste loten die in Duitsland verkocht zijn hieromtrent. Nico, topper van weleer, bedankt !!

Heb hem wel moeten beloven dat ik de auto persoonlijk kom brengen ;).

Vrijdagavond om 20.00 zal scheidsrechter de Graaf de wedstrijd op gang fluiten voor een hopelijk goed gevuld stadion. HIj zal worden geassisteerd door de heren Janson en Gerritsen. In het uitvak zullen ca. 360 Fortunezen hun club weer willen zien strijden en vechten met maar 1 doel, drie punten.

Forza Zitterd !!

Fortuna SC, Harald