Boessen: “ik heb geen klik met Masset”

Trainer Wil Boessen heeft het ogenschijnlijk wel gehad met Fortuna Sittard. De nog jonge oefenmeester wist het eerste jaar meer dan behoorlijk te presteren en behaalde in Sittard door tactisch sterk vecht-voelbal de nacompetitie. Gedurende de zomerstop trok hij als trainer een aantal nieuwe spelers aan die tot nu toe (nog) geen rendement hebben opgeleverd. Ook kunnen we halverwege het seizoen niet constateren dat het talent zich onder de hand van Boessen beter heeft ontwikkeld. Turan, Briels, Gulpen, Nepo of Vankan hadden hun momenten, maar we kunnen nu niet echt spreken van een bovengemiddelde groeilijn. Tel hierbij op dat een aantal vaste krachten, zoals Voorn, de Boer, Kaya of Aziz niet in topvorm lijken te komen en de veel te lage positionering van Fortuna Sittard is een feit.

De vraag in hoeverre de trainer daar nu eindverantwoordelijk voor is kunnen en zullen we hier niet beantwoorden. Dat vereist simpelweg meer inzicht. Natuurlijk zijn de randvoorwaarden bij Fortuna Sittard om top te kunnen voetballen niet perfect, maar het is maar serieus de vraag of die nu randvoorwaarden veel beter zijn bij Fc Oss, Eindhoven, Helmond of Emmen. De trainer gebruikt dit argument echter wel te pas en te onpas om zijn teamfalen te verbloemen. De trainer wilde volle stadions, maar onder zijn leiding is het voetbal in alle eerlijkheid niet om aan te zien en zijn de dalende toeschouwersaantallen meteen verklaard. Met dit voetbal raak je de kaartjes gewoon nog niet gratis kwijt en het wordt tijd dat de technische staff en de spelers dit eens beseffen!

Trainer Wil Boessen lijkt dat echter maar matig te doorzien. De selectie scoort een 5.8 halverwege het seizoen. In plaats van alles op alles te zetten om daar een 7 van te maken begint de trainer eind 2013 plotseling over samenwerken met Roda JC en Mvv. Waar denkt de trainer mee bezig te zijn? Hij heeft simpelweg geen stemrecht als het gaat om deze bestuurlijke zaken. Zowel de supporters als het bestuur hebben dit Boessen ook in niet mis te verstane woorden gezegd. Dat was blijkbaar de spreekwoordelijke druppel voor de Limburger Boessen. Hij kreeg en zijn team niet aan de praat en hij mocht zijn eigen ideeën over samenwerking met andere BVO’s niet doordrukken. Een maand later liet hij in de media optekenen dat hij Fortuna Sittard gaat verlaten. Deze eerlijkheid en openheid siert Boessen, of het moment al met al handig is kun je over discussiëren. Een deel van de fans heeft het namelijk gehad met een van best betaalde vertegenwoordigers van Fortuna Sittard die halverwege het seizoen zegt eigenlijk niet voor deze club te willen werken.

In Dagblad de Limburger doet de trainer er dit weekend nog een schepje bovenop. Boessen geeft ondermeer de slechte velden de schuld van de stilstand van zijn team en voegt daar aan toe dat Masset geen verstand van voetbal heeft en de technische ontwikkeling daarmee remt. De trainer doet het waarschijnlijk met de beste bedoelingen en met respect naar Fortuna Sittard, maar het momentum en de media-methode is wederom nu niet “erg gelukkig”. Natuurlijk zijn de velden waardeloos, maar in plaats van uren te besteden aan interviews in de krant zou het de technische staff sieren als ze met een oplossing kwamen en zelf ook de handen uit de mouwen zouden gaan steken!

Het lot van Boessen hangt de komende maanden met name af van de resultaten en de kwaliteit van het voetbal. Indien de zeer matige lijn wordt doorgetrokken zal het nog een moeilijke en emotionele periode gaan worden. Aan de andere kant heeft Boessen gelijk dat het spelen van nacompetitie nog steeds haalbaar is. De nabije toekomst zal het leren……Nao veure..(en dat geldt zeker voor de spelers!)

Bron: dagblad de limburger, auteur Kiprich