Boymans, Ruijs en speelschema

* Ex-Fortuna Sittard speler Ruud Boymans speelt in het seizoen 2013-2014 voor Willem II. De Tilburgers zijn na hun degradatie in de Eredivisie één van de titelkandidaten in de Jupiler League. De spits is een product uit onze eigen jeugdopleiding en speelde in de seizoenen 2007-2009 voor zijn Fortuna Sittard 446 competitiewedstrijden, vooraleer de stap te zetten naar de Eredivisie alwaar de in Born getogen goalgetter speelde voor VVV Venlo, Alkmaar en NEC Nijmegen.

* Waar Tini Ruijs als trainer ten tonele verschijnt duurt het meestal niet lang vooraleer de pleuris uitbreekt. De voormalig Fortuna Sittard speler (231 competitiewedstrijden) kent als oefenmeester echter een goede naam. Zowel bij Fortuna Sittard als bij Roda JC vertrekt de oefenmeester echter met een wrange smaak. In Kerkrade moest er zelf een rechter aan te pas komen om hem als nieuwe trainer van MVV te kunnen presenteren. De kogel is echter door de kerk. We zijn heel benieuwd hoe ‘flitsen Tini’ het zal doen in het chauvinistische Maastricht.

* Van rechtbank naar de KNVB. Het bruggetje is een inkopper :). Onze voetbalbond zal wellicht morgen met het definitieve programma komen voor het Jupiler League seizoen 2013-2014. Althans dat is de verwachting van Fortuna SC, die beseft dat de KNVB vandaag nog enkele afrondende gesprekken voert met diverse BVO’s. Na de faillissementen van BV Veendam en AGOVV Apeldoorn wenst(e)  de KNVB absolute zekerheid dat alle ploegen die starten in de Jupiler League het seizoen 2013-2014 ook zullen uitspelen. Dit leidde tot vertraging in de oplevering van het speelschema. Fortuna Sittard behoort tot de categorie 1 clubs en heeft de laatste weken dan ook formeel contact gehad met de licentiecommissie. Onze club is er van overtuigd dat men gezond en wel zal beginnen aan het nieuwe seizoen….en eindigen uiteraard. Morgen wellicht dus het definitieve programma.

Auteur: Fortuna SC