CDA grootste partij in Sittard-Geleen

Fortuna SC bestuurslid Wil Paauwe mogelijk in gemeenteraad.

Op vrijdag 21 maart 2014 volgt de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen Sittard-Geleen. De kiezer heeft jongstleden woensdag gesproken en CDA blijkt de grootste partij te zijn geworden (9 zetels) in Sittard-Geleen. Een pro-minded Fortuna coalitie kan de komende 4 jaar van doorslaggevende aard zijn voor de verdere ontwikkeling van onze BVO en Fortuna bedrijvenstad. Onze felicitaties in ieder geval voor de volledige CDA crew, in het bijzonder natuurlijk Fortuna SC bestuurslid Wil Paauwe.

Het GOB volgt in Sittard-Geleen met 8 zetels en op gepaste afstand is de Stadspartij Sittard-Geleen (4 zetels) de 3 de grootste partij van onze fusiegemeente.

Vrijdag zal de definitieve raadsindeling bekend worden gemaakt. Komende dagen kan en zal dan volop gespeculeerd worden over de bezetting van de coalitie. Fortuna Sittard fans mogen alleen maar hopen op een droomcoalitie met CDA (9), Stadspartij (4), PVDA (2) en enkele kleine partijen. De nieuwe coalitie dient in ieder geval uit minimaal 19 zetels te bestaan. Alle opties zullen de komende dagen worden onderzocht.

Voor nu onze felicitaties naar de CDA en hopelijk dat Wil Paauwe zijn plek in de gemeenteraad mag opeisen.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen