Preview: Fortuna versus Jong Godenzonen

Gereduceerde entree: slechts 5 euro!!

Fortuna Sittard speelt vrijdagavond 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. De Amsterdammers steken in goeden doen en zijn trots koploper van de 4 de en laatste periode van het seizoen 2013-2014. Fortuna Sittard zal alles in haar vermogen moeten geven om de jonge Amsterdamse honden met een ferme tik op hun neus, zonder punten huiswaarts te sturen.

Onderstaande een mogelijke basisopstelling van onze groen-gele brigade.

Kaya

Turan – Dreesen – de Boer – Janssen

Briels – Vlug – Voorn – Zennaro

N’Koyi – Nepomuceno

Trainer Wil Boessen lijkt door de terugkeer van Timothy Dreesen en Fatih Turan met name verdedigend één en ander aan te passen. Aziz Khalouta is in ieder geval geschorst.

Voor 5 euro kunt u getuige zijn van deze 32 ste speelronde in de Jupiler League. Het belang van deze wedstrijd moge bekend zijn. Om deelname aan de play-offs op eigen kracht af te dwingen moet Fortuna Sittard winnen. Onze jongens zijn bezig aan een goede serie maar kwamen de laatste 3 wedstrijden niet verder dan gelijke spelletjes. Om aansluiting te behouden met de play-off kandidaten moeten de komende 2 thuiswedstrijden 6 punten gepakt worden tegen de Jong teams van Ajax en PSV. Een lastige, maar oh zo leuke opgave.

Jong Ajax. Ja, wat kunnen we van dit team zeggen. Trainer Alfons Groenendijk maakte dit seizoen reeds van tientallen spelers gebruik. De laatste maanden lijkt er echter wat meer structuur te komen in het vreemdelingenlegioen van Jong Ajax. Wie er vrijdagavond echter zal aantreden in Sittard-Geleen blijft een gok. Omdat het grote Ajax dit weekend niet in actie zal komen zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Stand op ranglijst bij gebrek aan historische ontmoetingen -hoewel het eerder dit seizoen in Amsterdam 0-3 werd voor Fortuna Sittard-.

·         Plek 8: MVV Maastricht: 31-45 (-2)

·         Plek 9: FC den Bosch: 31-45 (-9)

·         ———————————————————

·         Plek 10: Helmond Sport: 31-44 (-3)

·         Plek 11: Jong Ajax: 31-44 (-8)

·         Plek 12: FC Volendam: 31-43 (-7)

·         Plek 13: Sparta: 31-42 (+15)

·         Plek 14: Fortuna Sittard: 31-42 (+9)

·         Plek 15: FC Emmen: 31-41 (-4)

Winnen dus het motto. Met uw steun voor slechts 5 euro. Komt dat dan ook zien en kom vooral op tijd! Veel plezier, it’s showtime.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen