Claudio Braga hoofd jeugdopleiding Fortuna

Claudio Braga gaat als hoofd opleidingen bij de Fortuna Sittard Academy aan de slag. Hij tekende een contract dat hem voor één seizoen aan de Sittardse club verbindt. De geboren Portugees (42) is in het bezit van de UEFA Pro License en beschikt over brede ervaring in het Nederlandse jeugdvoetbal. Braga had jarenlang jeugdteams van PSV, Feyenoord, FC Utrecht, Sparta en Excelsior onder zijn hoede. In Portugal werkte hij voor Vitoria Setubal en CD Santa Clara.

Grootaandeelhouder Isitan Gün is erg blij met de komst van Claudio Braga naar Sittard: “Claudio werd met teams in de categorie U17, U16 en U15 kampioen van Nederland. Met hem aan het roer van de Academy staan we aan het begin van een interessante periode, waarin we als doel hebben om de Fortuna Sittard Youth Academy uit te bouwen tot één van de beste opleidingen. Niet alleen in Limburg of Nederland, maar in het gehele Europese voetballandschap.”

Gün herhaalt zijn eerdere boodschap dat de jeugdopleiding voor hem erg belangrijk is. “We zijn vastberaden substantieel te investeren in de Academy. Eerst door de juiste mensen aan te trekken en ons op operationeel vlak te verbeteren, en vervolgens door technologieën en wetenschappen te implementeren die nodig zijn om in het moderne voetbal te slagen. Op dit moment hebben we al de beste jeugdopleiding in de regio. Maar dat is niet genoeg. De Fortuna Sittard Academy wordt uiteindelijk één van de meest aantrekkelijke opleidingsplekken voor de beste talenten uit heel Nederland. We willen dat talenten zich hier verder kunnen ontwikkelen tot topsporters met een uitstekende mentaliteit.”

“De aanstelling van Claudio is een belangrijke stap bij de realisatie van onze doelstellingen. Hij heeft een karrenvracht aan ervaring en de vastberadenheid om de Academy te verbeteren. Ik wens hem daarbij veel succes en geef hem mijn onvoorwaardelijke support om de Fortuna Sittard Academy terug te brengen naar de top,” aldus Gün.

Bron: Fortuna Sittard