Testspelers mogen zich bewijzen

Fortuna Sittard begroet zaterdag tijdens de eerste training (10.00 uur) Eric Cummins, Ajdin Mujagic en George Mells op het oefenveld. Het drietal krijgt de gelegenheid om zich in Sittard de komende tijd te bewijzen. Het is Fortuna helaas nog niet gelukt met gewenste aanwinsten overeenstemming te bereiken, maar de club hoopt dat binnenkort wel te doen.

Mujagic was al voor de zomerstop enige tijd bij Fortuna op proef. De 19-jarige spits speelde mee in het oefenduel met Jong Roda JC en maakte daarin een goede indruk. Vanwege omstandigheden keerde hij eerder terug naar zijn geboorteland Bosnië en miste het afsluitende duel met FC Ria. Mujagic stond eerder onder contract bij Zeljeznicar.

Eric Cummins (28) staat bekend als de doelman die ook een doelpunt kan scoren. Cummins, opgeleid bij Feyenoord en PSV, stond de afgelopen seizoenen onder contract bij Go Ahead Eagles. In 2014 baarde hij bij die club opzien door een lange pass pardoes bij tegenstander Excelsior in de goal te zien belanden. Voor de Deventenaren kwam hij uit in de eredivisie en Jupiler League. Eerder was Cummins reservekeeper bij FC Utrecht.

George Mells (20) is een centrale middenvelder, die afgelopen seizoen onder contract stond bij Adelaide United in de Australische A-League. Mells is in het bezit van een Australisch en Grieks paspoort, en volgde zijn jeugdopleiding bij Chelsea en Southampton.

Eerder maakte Fortuna al bekend dat Germain Kouadio, Daniele Zotti en Lisandro Semedo op proef komen.

Eric Cummins (rechts)

Ajdin Mujagic

​

​George Mells

Germain Kouadio

Daniele Zotti (rechts)

Lisandro Semedo

De testspelers (behalve Mujagic) naast elkaar bij de eerste training