Dames 1 Fortuna te groot voor DTS Ede

Dames 1 van Fortuna laat dit seizoen zien dat ze de titel koste wat het kost willen hebben. 2 wedstrijden gespeeld, 6 punten in the pocket met goede cijfers. De nieuwe rechtsback van dit seizoen, Jess Sibilja, stelt zich voor en geeft haar visie over de wedstrijd.

Voorstelronde

Hoi, even voorstellen, mijn naam is Jess Sibilja en ik mag vanaf dit seizoen in het groen-gele shirt van Fortuna voetballen. Ik ben 27 jaar oud en woon in Aken, Duitsland. Sorry voor alle spelfouten en rare zinnen maar mijn Nederlands is nog niet perfect. Ik volg de opleiding fysiotherapie in Heerlen en zit nu in het laatste jaar. In Duitsland heb ik na mijn schoolopleiding al een studie met succes afgerond (wiskunde en sportwetenschappen). Ik voetbal sinds ik vijf jaar oud ben, maar ben pas op mijn 18de naar een club gegaan, TuS Rheindorf in Leverkusen. Hier heb ik 1,5 jaar gespeeld maar ben vervolgens naar de club van de sportuniversiteit Keulen gegaan om twee klasses hoger te spelen. Na 2 jaar zijn we gepromoveerd naar de vierde Duitse klasse maar helaas heb ik bij de laatste wedstrijd van het seizoen een zware knieblessure opgelopen waardoor ik in totaal negen maanden niet kon sporten. Na een jaar bij Keulen en een lange maar geslaagde revalidatie ben ik naar het tweede team van Bayer Leverkusen gewisselt waar ik opnieuw mee ben gepromoveerd naar de derde Duitse klasse. Helaas moest ik door mijn studie in Heerlen verhuizen en het was niet meer mogelijk om er nog te blijven. Daardoor heb ik opnieuw de club moeten wisselen en heb in totaal 3,5 jaar voor SV Eilendorf (Aken) gevoetbald.. Na enkele omstandigheden was er dan 5 maanden geleden de beslissing om een nieuwe club te zoeken en ik ben bij Fortuna aangekomen. Het eerste contact was heel vriendelijk en open en ik voelde meteen dat ik graag naartoe wilde komen. Ik heb in mijn loopbaan vele clubs gezien en in veel teams gespeeld maar ik heb zelden zo’n goede sfeer mee gemaakt! Ik ben benieuwd hoe succesvol de seizoen gaat worden en wil graag mijn deel hieraan toevoegen! Tot nu toe kan ik alleen maar zeggen dat ik me heel goed opgenomen voel en steeds beter met de met Duitsland verschillende manier van voetballen overweg kom!

Jess werkt de bal weg voor de spits van Ede gevaarlijk kan worden

Wedstrijdverslag

Gisteren stond de wedstrijd tegen DTS Ede aan.

Wij begonnen met de volgende opstelling:

Katja Demacker

Jess Sibilja – Sharon Zagar – Glynis Vromen – Jiska Theunissen

Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Charlotte Schings

Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Op de bank zaten Melissa WInthaegen – Mariëlle Janssen – Sitha Caessens – Maisam Wehbe en Marieke Vanwersch.

De start was net zo sterk als tegen Reiger Boys afgelopen weekeinde: In de tweede minuut had Liv Aerts al de eerste kans om een goal te maken wat helaas niet in een 1-0 neerkwam. Ook in de volgende minuten zijn wij beter begonnen als DTS Ede maar dit leidde niet tot de voorsprong voor Fortuna. In de 23ste minuut lukte het dan Ede helaas wel om na een voorzet van links buiten de goal te maaken. Gelukkig kon Liv haar kans een minuut later wel in een doelpunt omzetten! Wij speelden ook in de volgende minuten beter als Ede wat in een 2-1 voorsprong door Shirley Kocacinar naar een goede voorzet van Vera Wanrooij uitkwam. Dit was ook de stand na 45 minuten omdat een kans van Colette van Aalst door de fluit van de scheidsrechter gestopt wordt.

Zeven minuten na het begin van de tweede helft wordt Colette van de keepster van Ede neergehaalt en kreeg een rode kaart te zien. Rond vijf minuten later baatte opnieuw Liv Aerts van de overmacht en scoorde een tweede keer op dit dag, dit keer vanaf buiten de 16. Na 80 minuten kwam Mariëlle Janssen voor Shirley Kocacinar binnen. Alle verzoeken van Ede voerden niet tot doelpunten en ook wij scoorden niet meer zodat het eindresultaat een 3-1 overwinning was.

Bron: Fortunasc, verslag: Jess Sibilja, foto’s: Janko Knops