Strijdvaardig naar Eindhoven (Jong PSV)

Limburgers kunnen goede zaken doen!

Ook Fortuna Sittard mag/moet eraan geloven. Spelen tegen het B-team van een Nederlandse BVO, en dat ook nog eens op een maandagavond. KNVB bobo’s en ingewijden van Twente, PSV en Ajax eren de nieuwe opzet van de Jupiler League, de rest van voetbalminnend Nederland schudt wekelijks meewarig haar hoofd.

Het is echter een gegeven, maandagavond speelt Fortuna Sittard uit tegen Jong PSV en deze potjes kun je onder de streep dan toch maar ‘gewoon’ het beste winnen. Het Philips stadion herbergt 35.000 zitplaatsen en naar verwachting zal het stadion voor 2 % gevuld zijn. Met een beetje geluk overstemt het uitvak (100 fans) gedurende 90 minuten de schreeuwende stemmen op het veld.

Goed, onze tegenstander.  Na 7 speelrondes staat Jong PSV op een troosteloze 19 de plek in de Jupiler League. Jong PSV kan echter niet degraderen en op deze maandagavond zal de degradatiespanning de Jong PSV-ers dan ook niet schaden. De Eindhovenaren behaalden tot op heden slechts 5 punten. Thuis werd er gewonnen van FC Oss (4-0) en werd er gelijk gespeeld tegen Excelsior (1-1), op vreemde bodem  werd knap een punt behaald tegen Sparta Rotterdam (2-2).

De selectie van Darije Kalezic kent 33 spelers waarvan Przemysla Tyton en Stanislav Manolev toch wel de bekendste zijn. Grote vraag echter wekelijks wie er in hemelsnaam spelen bij de Eindhovenaren. De trainer kan theoretisch kiezen uit 3 volledige elftallen. Stabiele factoren lijken deze competitie echter Menno Koch, Peter van Ooijen, Mohamed Rayi  en Elvio van Overbeek; allen 7x gespeeld.

Fortuna Sittard dan. De technische staf kende een fijne trainingsweek met afgelopen vrijdag geweldige ontspanning tegen het ‘All Star team’ van Fortunees Mark van Bommel. Het spel om de knikkers wordt dan ook met vertrouwen tegemoet gezien. De selectie van Fortuna Sittard is strijdvaardig want na wekenlang blessureleed en schorsingen heeft onze hoofdtrainer eindelijk weer eens de beschikking over een ‘volwaardig’ elftal. Concurrentie betekent strijdlust. Tegen Jong PSV ontbreken alleen nog Timothy Dreesen en Fatih Turan. Een luxeprobleem? Niet echt, Wil Boessen weet wat zijn selectie kan en iedereen binnen de groep kent zijn plaats. Daarbij ontbreekt het diverse spelers aan wedstrijdritme.

Mogelijke opstelling:

Kaya

Hendrickx – Linssen – Janssen – Kis

Voorn – De Boer –  Zennaro – Khalouta

N’Koyi – Nepomuceno

De wedstrijd wordt live uitgezonden door de commerciële zender FOX en begint om 20.00 uur. Scheidsrechter Lindhout is de leidsman en we zijn heel benieuwd naar zijn optreden. De beste man zou niet de eerste leidsman zijn die bezwijkt onder de druk van een priemende camera in een sfeerloos stadion. Uiteraard zijn we meer geïnteresseerd in het optreden van ons eigen Fortuna Sittard. Winst stuwt de ‘club van het volk’ namelijk naar de bovenste regionen van de Jupiler League. Radio Fortuna SC (voor een ieder met internetverbinding GRATIS te volgen) begint om 19.30 haar radiouitzending…..it’s showtime!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen