Updatate: Informatie voor FortunaSC leden

Na de frisse start van de FortunaSC, waarbij vele zaken, werkprocessen en activiteiten opnieuw georganiseerd dienden te worden, is de rust en voorspelbaarheid gelukkig weer in veel gevallen wedergekeerd. We kunnen terug zien op een prima start van de ‘ one and only ‘  supporters vertegenwoordiging van Fortuna Sittard. De Fortuniors hebben inmiddels meerdere kansen op een leuke (veld) activiteit gehad (oa Helmond Sport, van Bommel afscheidswedstrijd) en werden onlangs nog verwend door de nieuwe hoofdsponsor Jamin. We hebben een 300 a 350 leden met zicht op nog een kleine groei (400 zou uiteindelijk dit jaar moeten kunnen) en in combinatie met een enthousiaste sponsorgroep hebben we daarmee een gezonde financiele basis. De bussen naar uitwedstrijden lopen als vanouds (met een nieuwe leverancier), de website draait op volle toeren, de eerste editie van het Magazine oogste veel waardering en de leden betalingen zijn ook in gang gezet. De FortunaSC heeft nog een belangrijke rol gehad in het kunnen bezoeken van de Jong PSV wedstrijd en als klap op de vuurpijl (letterlijk) hebben vele vrijiwilligers van de FortunaSC de prachtige afscheidswedstrijd  van van Bommel met de All-stars mogelijk gemaakt!

In de komende periode kunnen onze leden en fans van Fortuna Sittard nog meer zaken van ons verwachten. Zo zullen we eind september/begin oktober onze ledenadministratie naast die van Fortuna Sittard leggen. Een aantal leden heeft namelijk eerst een SCC gekocht (en de volledige prijs betaald) en is naderhand (maar voor 1 sept.) lid geworden van de FortunaSC. Deze leden zullen i n oktober hun 10 ,-euro korting door de FortunaSC terug gestort krijgen. (Fortuna maakt het geld in 1 bedrag over aan de FortunaSC en wij doen dan de admin handelingen). Indien leden vinden dat deze 10 euro aan een goed doel (bv Fortuna Sittard, FortunaSC of jeugd sport fonds) besteed mag worden dan vernemen we dat graag persoonlijk van het lid. In alle andere gevallen storten wij namelijk automatisch het geld terug op de bij ons bekende rekening.

Leden die hun lidmaatschapskaart en magazine nog willen ophalen kunnen dit in de hele maand september doen bij alle thuiswedstrijden (voor,- en na de wedstrijd) in het supportershome. De resterende pasjes zullen we in oktober naar het huisadres versturen. De sjaal voor de Fortuniors verwachten wij in oktober af te hebben, deze zal dan gratis af te halen zijn bij oa Jamin te Sittard. Meer nieuws gaat hier nog over komen. Voor de overige leden zijn we bezig met een aktiviteiten kalender. ideeën als een Open Informatie meeting, zaalvoetbal toernooi, pokeravond, nieuwjaarsreceptie, wedstrijdbezoekjes in Duitsland en/of Engeland, dartavond of zelfs Carnavalsoptocht deelname zijn hierbij genoemd. Mocht jij nog werkbare en leuke ideeën hebben kun je die het bestuur natuurlijk altijd voorleggen. In oktober hopen wij de activiteiten voor 2013 en begin 2014 al met jullie te kunnen delen.

De website zal steeds meer worden verbeterd. We werken onder andere nog aan een mobiele versie en we zijn ook in gesprek om mogelijke ” app’s”  te gaan maken. Verder zal het ” interactie beleid”  worden geëvalueerd (forum, gastenboek) . Trots zijn we ook op het feit dat het referendum tool klaar is, zodat we belangrijke beslissingen snel en betrouwbaar aan de leden (met name Aan’ M als het gaat om de ‘ geel-groen aandeel’ keuzes) kunnen voorleggen. Ook is het referendum tool klaar om mogelijke investeringen uit het spelerfonds aan de Aan’M leden kunnen voorleggen. Dit zal naar verwachting niet voor de winterstop het geval zijn. Overige plannen op korte termijn liggen op het gebied van het uitbreiden van de Fortuniors,- en sponsoractiviteiten en het verder ondersteunen van de FortunaSC radio (nieuw teamsamenstelling) en Tifo (VVV!!!) .

Zoals de leden kunnen zien doen wij ons best om onze belofte invulling te geven. Het zal zeker niet altijd optimaal zijn en ook wij maken fouten. Laat het ons dus gerust weten als je verbetermogelijkheden ziet, maar een complimentje geven op zijn tijd -als je echt tevreden bent- mag ook gerust! Het is tenslotte allemaal vrijwilligerswerk. Mocht je mee willen doen, je bent van harte welkom!

Rest ons als bestuur onze grote waardering en respekt uit te spreken aan al die vrijwilligers die geheel kosteloos en soms onder hoogspanning bovenstaande activiteiten mogelijk (hebben) maken. Jullie zijn het kloppend hart van Fortuna Sitard. Petje af!!

Bron: Bestuur en vrijiwilligers FortunaSC
Auteur: Kiprich