Dames 1 zo goed als veilig

C-jeugd

De C-jeugd heeft zaterdag hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Thuis tegen BSV Limburgia C2 werd er met 3-2 gewonnen dankzij doelpunten van Gina Franssen, Sharon Berghrath en Bo Paulussen. De driepunter mocht helaas niet baten in de strijd tegen degradatie. Door slechts 5 punten te pakken in 8 wedstrijden is de C-jeugd in de voorjaarscompetitie op de laatste plaats geëindigd.

Dames 1

Het eerste elftal speelde zaterdag de moeilijke uitwedstrijd in Zeist tegen Saustum. Dat het ook vandaag weer lastig zou worden tegen de kampioen van dit jaar bleek al snel. Na slechts 4 minuten spelen zette Rowena Blankenstijn al de 1-0. Fortuna, die de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen de nacompetitie, liet zich niet uit het veld slaan na de vroege tegentreffer en ging op zoek naar de gelijkmaker. De gelijkmaker viel, net nadat Saestum een opgelegde kans op de 2-0 hard op de paal had geschoten, via Nadine Hanssen. De middenveldster werd diep gestuurd en bleef koel oog in oog met de keepster; 1-1. De Sittardse defensie kon echter niet goed grip krijgen op de snelle en behendige spitsen van de thuisclub. Een kleine 10 minuten voor rust was het wederom Rowena Blankenstijn die scoorde. Met een goed geplaatste lob in de lange hoek zette ze onze dames voor de tweede keer op achterstand.
In een spannende tweede helft kregen beide teams kansen om te scoren. Met nog 18 minuten te spelen leek de beslissing te vallen. Vanessa Susanna, die al de hele wedstrijd een ware plaag voor de groen-gele-verdediging was, kon na een goede actie de 3-1 maken. De tegengoal was voor Fortuna het teken om alles-of-niks te gaan spelen. Met nog 10 minuten te spelen was het aanvoerster Vera Wanrooij die het goede voorbeeld gaf. Ze kreeg de bal ruim buiten de 16-meter aangelegd en schoot bijna uit stand hard en geplaatst in de kruising en gaf zo het startschot voor 10 zenuwslopende minuten. Toen haast niemand meer op een stuntje van Fortuna rekende kregen de bezoekers een vrije trap een kleine 20 meter van de goal. Een mooie plek voor routinier Annika Pluijmen, die die bal met veel gevoel precies in de verre kruising plaatste! Saestum legde zich echter nog niet neer bij het dreigende puntverlies en ging in de 5 minuten blessuretijd, die Fortuna met zijn tienen moesten spelen na een discutabele rode kaart voor Sharon Zagar, op zoek naar de winnende treffer. Ondanks nog een aantal hachelijke minuten waarin het pompen of verzuipen was kon Fortuna het volhouden tot het eindsignaal waardoor een belangrijk punt werd! Met 3 punten meer en een doelsaldo dat 10 doelpunten beter is dan dat van naaste concurrent Oranje Nassau lijkt de nacompetitie nu ontlopen.

Bron: FortunaSC, Janko en Jori Knops