Dames 2 op titelkoers!

Dames 1:

Het eerste elftal heeft zaterdag een punt over gehouden aan de moeilijke uitwedstrijd tegen RKHVV. Hoewel Fortuna in de eerste helft zeker 5 opgelegde kansen kregen wist men niet te scoren. In de tweede helft ging Fortuna verder met aanvallen en kwam na een klein uur spelen dan ook meer dan terecht op voorsprong. Een snelle aanval via de rechterflank werd hard en laag voorgegeven door Shirley Kocacinar. De defensie van RKHVV was bij de tweede paal Nikki Janssen uit het oog verloren waardoor ze makkelijk de 0-1 binnen kon schieten. De gastvrouwen hadden door de achterstand niks meer te verliezen en gingen na de openingstreffer opportunistischer spelen zonder veel kansen te creëren. Fortuna kon niet meer onder de druk uit voetballen en dus was het haast wachten op de gelijkmaker. Deze zou dan ook vallen in de 73e minuut, ook al scoorde RKHVV niet zelf. Een vrije trap werd voorgegeven bij de eerste paal waar Mayke Ploemen stond. Ze wilde de bal wegwerken maar kon het leer niet fouter raken waardoor deze achter de kansloze Destiny Buijsers viel; 1-1. Hoewel er, vooral op basis van het eerste uur, meer in had gezeten was het gelijke spel een terechte uitslag.

Beloften:

De beloften speelden afgelopen zondag tegen medekoploper RKVVL/Polaris. Met nog 4 wedstrijden te spelen was de inzet duidelijk; een optie nemen op het kampioenschap. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Fortuna het voortouw en ging druk op zoek naar de openingstreffer. Dat de Sjengen een ruim half uur de 0 hielden kan de Fortuna-voorhoede zich aanrekenen want kansen waren er voldoende. Niemand die daar echter om maalde toen Caroliena Wolters na 35 minuten spelen met een harde knal de voorsprong en tevens de ruststand op het scorebord zette. Na de rust werd het net aanmerkelijk sneller gevonden dan in de eerste helft. Maisam Wehbe mocht 7 minuten na de thee een vrije trap nemen op een meter of 18 van de goal af. Haar geplaatste schot in de kruising van de korte hoek betekende de beslissing in de wedstrijd. Dat Chayenne Corstjens in de slotfase nog de 3-0 maakte was nog goed voor het doelsaldo van de Fortunezen.
Met nog 3 wedstrijden te spelen gaat Fortuna nu ongeslagen aan kop met 3 punten voorsprong op RKVVL/Polaris. Omdat Fortuna een “iets” beter doelsaldo heeft (+94, RKVVL/Polaris heeft +42) kan de champagne alvast voorzichtig koud gezet worden!

Bron: Fortunasc, Janko en Jori Knops