Roos Notten (72′ Gigi Verkennis) – Marieke Vanwersch (82′ Demi Schipper) – Sitha Caessens – Maisam Wehbe (76′ Kyona Lacroix)
Mariëlle Janssen
Madelon Dohmen – Laura Gerards (70′ Darnisha Sewbaransingh)
Doelpunten:
29′ 1-0: Madelon Dohmen
50′ 2-0: Maisam Wehbe
65′ 3-0: Mariëlle Janssen
De beloften hebben zondag in een rechtstreeks duel met SVC 2000 de koppositie heroverd. Verlies zou voor onze beloften betekenen dat de achterstand op koploper SVC op zou lopen tot 4 punten waardoor kampioen worden erg moeilijk zou worden. De beloften wilden zich revancheren aangezien het beladen duel in Roermond eerder dit seizoen met 2-1 werd verloren ondanks legio kansen voor Fortuna.
In een saaie eerste helft werd SVC op de eigen helft vastgezet. Fortuna had verreweg het meeste balbezit, maar kon maar een paar kansjes creëren. Na een klein half uur spelen viel dan toch de openingstreffer. Ondanks dat de halve Roermondse defensie zich om Mariëlle Janssen verzameld had konden deze, ondanks enkele stevige tackles, niet voorkomen dat de topscoorster de 16-meter in kon lopen. Mariëlle’s schot kon in eerste instantie nog gekeerd worden door SVC-keepster Julia Schreurs, maar Madelon Dohmen reageerde het snelste op de rebound.
Vlak na de theepauze was het Maisam Wehbe die een corner van Sitha Caessens tot doelpunt promoveerde. Door de 2-0 voorsprong was de wedstrijd, die steeds harder werd, eigenlijk al gespeeld omdat SVC vrijwel geen noemenswaardige aanval kon produceren. Na een ruim uur spelen werd aan alle twijfel definitief een einde gemaakt toen Mariëlle van dichtbij hard uit kon halen.
Dankzij deze winst staan de beloften weer waar ze thuishoren; de eerste plaats! Omdat de moeilijkste wedstrijden al achter de rug zijn lijkt niks een kampioenschap nog in de weg te staan.
Bron: Janko en Jori Knops