groen-gele support bij de Lions

De wedstrijd van OCI Nitrogen Lions stond in het teken van de revanche voor de 26-17 nederlaag eerder dit seizoen in Aalsmeer. De stand op de ranglijst stond voor aanvang van de laatste wedstrijd van het seizoen nagenoeg vast, alhoewel de ruststand van Volendam tegen Swift (14-17) nog enige hoop mocht oproepen om alsnog de tweede plaats te veroveren. Het werd uitendelijk nog 27-20 in Volendam.

Lions begon goed aan de wedstrijd en ondanks dat de eerste 7 meter door Tim Mullens werd gemist namen de Leeuwen toch een kleine voorsprong. Na de 2-0 en de 3-1 begon Aalsmeer fanatiek aan te vallen. Dit resulteerde na de 5-5 gelijke stand in steeds een voorsprong van 1 of 2 doelpunten voor de bezoekers. Opmerkelijk was de gelijkmaker via Ivo Steins (8-8) toen Lions in ondertal scoorde. Op dit moment hadden 3 spelers van Lions en 1 van Aalsmeer een tijdstraf van 2 minuten ! Na de vierde 7 meter van Lions via Roel Adams( hij miste) gingen de teams rusten met 15-16.De ploeg uit Aalsmeer had toen al 7 strafworpen gekregen van het wederom goed leidende duo Smit en Bakema. Zij deelden in de harde eerste helft 7 tijdstraffen uit en kenden 11 strafworpen toe.

Direct na de thee begonnen de Lions pas echt te grommen en liepen binnen enkele minuten uit naar een 19-16 voorsprong. Hierna mocht Frank Lubbert van Aalsmeer vanaf de 7 meter (hun 8 ste) proberen tegen te scoren. Voor de derde maal stopte de uitstekend keepende Luuk Hoiting deze wedstrijd een pingel. Langzaam liepen de mannen van coach Maurice Canton uit naar een voordeel van 6 doelpunten. Vanaf de27-21 tot 31-25 bleef de grootste voorsprong gehandhaafd . Het slotakkoord leverde nog drie doelpunten op voor Aalsmeer. Eindstand 31-28.

Na de wedstrijd werd Ivo Steins uitgeroepen tot Man of the match. Via de microfoon vertelde Noel Lebens dat hij namens de provincie een bijdrage van € 75.000,- mocht storten in het jeugdfonds van de Lions.

Toen Burgemeester Sjaar Cox het woord nam werd hij onthaald door een fluitconcert van de naar schatting honderd Fortuna supporters die ook vanavond weer aanwezig waren en was even overrompeld en sprakeloos. Een actie die ook bij mijn buren op de perstribune vraagtekens opriep. Na de uitleg van mij: Fortuna-MVV……ME…….Hoofd van de politie Sjaar Cox……etc had men goedkeurend begrip voor deze actie.

Naderhand aan de bar even uitleg gevraagd aan assistent-trainer Lambert Schuurs over de nacompetitie . Er word een compleet progamma gespeeld in twee poules van 3 teams. Poule A bestaat uit Aalsmeer, Lions enE&O, poule B uit Volendam, Bevo en Hurry Up. De nummers 1 en2 van beide poules spelen dan een kruisfinale, waarna de winnaars in een best of 3 gaan uitmaken wie de uiteindelijke kampioen wordt.

Eerstvolgend wedstrijd is zondag 23 februari om 15.00 uur tegen E&O. Een ietwat ongunstige dag en tijdstip aangezien op dat moment de kinderoptocht door Sittard trekt. Voor diegenen die van statistieken houden: Lambert Schuurs begon pas op 16 jarige leeftijd met handballen. Vanaf zijn 17 de tot zijn 46 ste! speelde hij maar liefst 314 interlands voor het Nederlands Handbal team.

Bron: Fortuna Sc Ger IJpeij, foto’s Janko Knops