Even voorstellen: Nadine Hanssen en PSV thuis


Nadine in actie tegen PSV

Mijn naam is Nadine Hanssen, ik ben 20 jaar oud en woon in Brunssum. Ik ben 3 e jaars studente aan de Johan Cruijff University in Tilburg, daar studeer ik commerciële economie.

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetballen bij V.V.Amstenrade, hier heb ik t/m mijn 15 e altijd tussen de jongens gevoetbald. Op mijn 15 e verhuisde ik naar Amsterdam, ik werd geselecteerd voor het KNVB Talenten Team, een opleidingsteam dat jonge meiden klaarstoomt voor de toenmalige ‘Eredivisie Vrouwen’ dat nu BeNe-League heet. Door de weeks trainde ik in Amsterdam en in het weekend kwam in terug naar het zuiden om de competitiewedstrijden met RKTSV te spelen. Na 2 jaar RKTSV in combinatie met het Talenten Team kon ik de overstap naar VVV-Venlo maken. Dit avontuur was maar van korte duur, na een seizoen werden de VVV-Venlo Vrouwen namelijk opgeheven waardoor ik genoodzaakt was een andere club te zoeken. PSV/FCE was mijn nieuwe club, dit was een lastig seizoen voor mij. Ik kwam niet veel aan spelen toe en moest het vaak doen met invalbeurten. Aan het eind van het seizoen toonde FC Utrecht interesse, de kans op een basisplek werd hier aanzienlijk groter dus besloot ik weer een nieuw avontuur aan te gaan. Hier kreeg ik de kans om mezelf als voetbalster te ontwikkelen. Ook dit avontuur was maar van korte duur, na slechts een half jaar was een faillissement onvermijdelijk. Alweer stond ik voor een keuze, blijven spelen in de BeNe-League of met Fortuna Sittard strijden voor de beker en het kampioenschap. Ik koos, zoals jullie inmiddels weten, voor het tweede en heb hier nog geen moment spijt van gehad.

Opstelling:
Katja Demacker
Charlotte Schings (Jiska Theunissen) – Mayke Ploemen (87′ Maartje Keulen) – Glynis Vromen – Loes Plantaz
Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Nadine Hanssen
Sitha Caessens (69′ Maisam Wehbe) – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Doelpunten:
2′ 0-1: Suzanne de Kort
3′ 1-1: Shirley Kocacinar
59′ 1-3: Lisanne Vermeulen
53′ 1-2: Kika van Es
85′ 1-4: Lisanne Vermeulen
90′ 1-5: Nadia Coolen

Gelijk stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, de bekerwedstrijd voor de 1/8 finale van de KNVB Beker tegen PSV/FCE. Voor mij een erg bijzondere wedstrijd, mijn debuut in het Fortuna Sittard shirt tegen mijn oude teamgenootjes. De hele week voorafgaand aan dit belangrijke duel had ik alle vertrouwen in een stunt. Wij konden met dit team het PSV heel erg lastig maken en dat bleek. De vuurwerkbommen waren nog maar net uitgewerkt of er stond al een 1-1 op het scorebord na 3 knotsgekke openingsminuten. Met rust stond het nog maar 1-1 en hadden wij misschien niét het meeste balbezit maar absoluut wél de beste kansen op een 2-1 voorsprong. Onze verdedigende organisatie stond erg goed, we speelden als team goed compact met weinig ruimte tussen de linies. Hierdoor heeft PSV/FCE in de eerste helft geen echte uitgespeelde kansen weten te creëren.

In de 2 e helft kwam PSV/FCE net iets beter uit de kleedkamer dan wij. Toch kwam de 1-2 al vroeg in de tweede helft letterlijk uit de lucht vallen. Het is jammer dat we na de 1-2 ook al snel de 1-3 tegen kregen waardoor het erg lastig werd om nog terug in de wedstrijd te komen. We hadden nog een half uur de tijd om er het beste van te maken en gingen vanaf dat moment ook op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 65 ste minuut kregen we een goede kans via Sitha die de bal maar net voorlangs schoot. 10 minuten later werd Liv diep weggestuurd maar werd haar doelpunt afgefloten wegens buitenspel. In mijn ogen een verkeerde beslissing van de leiding omdat Liv toch echt achter haar tegenstander vandaan leek te komen. Het had dus nog een hele spannende slotfase kunnen worden maar dat mocht helaas niet baten. Doordat wij steeds meer risico’s namen werden de ruimtes voor PSV/FCE groter waardoor wij uit elkaar gespeeld werden, wat later in de 2 e helft resulteerde in de 1-4 en in de blessuretijd ook nog de 1-5. Naar mijn mening een ietwat geflatteerde eindstand, maar wel met een verdiende overwinning voor PSV/FCE.

Aan de supporters heeft het in ieder geval niet gelegen, wat zorgden jullie voor een geweldige sfeer! Na 3 jaar BeNe-League had ik dit nog niet eerder meegemaakt. Bedankt!!

Foto’s: Janko en Jori Knops. Verslag: Nadine Hanssen