Dames pakken moeizaam punt

Zaterdagmiddag speelde het damesteam een belangrijke thuiswedstrijd tegen RKHVV. Omdat Buitenveldert – Ter Leede eerder op de middag 2-2 was geworden konden onze dames op gelijke hoogte komen met koploper Ter Leede. Winst was dus noodzakelijk tegen het stugge RKHVV.
Opstelling:
Katja Demacker
Charlotte Schings – Glynis Vromen – Loes Plantaz – Jiska Theunissen
Vera Wanrooij – Annika Pluijmen – Nadine Hanssen
Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Maisam Wehbe (66′ Liv Aerts)
Kaarten:
Rood (2x geel): Jiska Theunissen
Doelpunten:
23′ 0-1: Suus Daniëls
90′ 1-1: Vera Wanrooij
Fortuna begon gehavend aan de wedstrijd. Topscoorster Liv Aerts had teveel last van een hamstringblessure om te beginnen en de fysiek sterke Mayke Ploemen liep vorige week een enkelblessure op in de uitwedstrijd tegen FC Gelre.
Ondanks dit gemis begon Fortuna prima aan de wedstrijd. Na slechts 2 minuten spelen leverde dit een goede kans op voor Maisam Wehbe, maar ze kwam net te laat om de voorzet van Shirley Kocacinar in de lege goal te glijden. Na de snelle kans van Maisam speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, waar beide teams hard moesten knokken voor het balbezit. Na ruim 20 minuten spelen was het Shirley Kocacinar die de score leek te openen. Ze schoot een lange bal van Vera Wanrooij hard tegen de netten aan, maar de warrige scheids floot voor buitenspel. RKHVV  zocht meteen de tegenaanval en creërde hun eerste kans van de wedstrijd. Suus Daniëls kreeg alle ruimte om te schieten en liet Katja Demacker kansloos.
Na rust deed RKHVV er alles aan om een de 3 punten veilig te stellen. Het spel lag in de tweede helft dan ook langer stil voor “blessurebehandelingen” dan dat er daadwerkelijk gevoetbald werd. Veel kansen waren er voor beide kanten dan ook niet te noteren. In de 90e minuut leek het duel dan ook gespeeld toen Jiska Theunissen haar 2e gele kaart van de wedstrijd kreeg. Gelukkig voor Fortuna leek het duel slechts gespeeld, want diep in de blessuretijd mocht Vera Wanrooij aanleggen voor een vrije trap van ruim buiten de 16-meter. Met een harde schuiver knalde ze gelijkmaker op de valreep nog op het scorebord.
Volgende week staat de volgende pittige wedstrijd op het programma. In Zeist speelt Fortuna dan tegen Saestum.