Jiska Theunissen – Mayke Ploemen (71′ Madelon Dohmen) – Glynis Vromen – Charlotte Schings
Nadine Hanssen – Vera Wanrooij – Nikki Janssen (77′ Gaby Mevissen)
Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Maisam Wehbe

Doelpunten:
8′ 1-0: Lorraine Prada
9′ 1-1: Shirley Kocacinar
53′ 2-1: Francien Meijer
62′ 3-1: Rozemarijn Veldhuis

Zaterdagmiddag namens onze dames het in Amsterdam op tegen de kampioenen van vorig seizoen; Buitenveldert. Een moeilijke opgave aangezien Buitenveldert ook dit seizoen weer bovenaan meedraait.
Dat het lastig zou worden bleek al na 8 minuten spelen. Lorraine Prada, die een plaaggeest voor de Sittardse defensie zou blijken, passeerde Melissa Winthaegen met een laag schot in de korte hoek. Lang konden de hoofdstedelingen, waar ex-Fortunees Aniek Schepens de hele wedstrijd speelde, niet genieten van de voorsprong. Na slechts 43 seconden kwam Fortuna al op gelijke hoogte via Shirley Kocacinar. Beide teams gingen na de snelle gelijkmaker op zoek naar de voorsprong. Fortuna kreeg prima schietkansen, maar Buitenveldert was het dichtste bij een tweede treffer toen een corner tegen de lat werd gewerkt door een Amsterdamse spits.
In de tweede helft was Buitenveldert duidelijk de bovenliggende partij. Na een ruim uur spelen was de wedstrijd dan eigenlijk ook al gespeeld. Francien Meijer profiteerde optimaal toen de Fortuna-verdediging niet reageerde nadat Melissa Winthaegen een bal via de lat terug het veld in tikte. Tot overmaat van ramp raakte de Fortuna-goalie hierbij ook nog geblesseerd waardoor reserverkeepster Destiny Buijsers haar debuut moest maken. Bij één van haar eerste balcontacten moest Destiny al de bal uit het net vissen. Rozemarijn Veldhuis draaide een corner vlak langs de eerste paal erin via Destiny’s vuisten: 3-1 voor Buitenveldert.
Fortuna probeerde nog op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer maar kon niet meer gevaarlijk worden in de slotfase.

Foto’s: Jori Knops