Jiska Theunissen – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Charlotte Schings
Nadine Hanssen – Vera Wanrooij – Nikki Janssen (86′ Gaby Mevissen)
Colette van Aalst (78′ Madelon Dohmen) – Shirley Kocacinar – Maisam Wehbe

Doelpunten:
12′ 1-0: Vera Wanrooij
80′ 2-0 (p): Maisam Wehbe

De dames hebben zaterdag in een stevige wedstrijd, die onnodig lang spannend bleef, gewonnen van Reiger Boys. In de eerste helft was Fortuna duidelijk de bovenliggende partij en bleef constant de aanval zoeken. Al na 12 minuten was er reden voor een klein Sittards feestje. Vera Wanrooij kreeg op een kleine 30 meter de bal voor haar voeten en schoot het leer hoog over de Heerhugowaardse keepster heen. Reiger Boys, dat voetballend duidelijk de mindere was, gooide er vooral fysiek een flinke schep bovenop maar kwam maar niet door de Sittardse defensie heen. Fortuna had de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen, maar doordat er onzorgvuldig met de kansen omgesprongen werd ging men met een 1-0 voorsprong aan de thee.
Na de rust werden de gasten dreigender zonder veel kansen te creëren. Halverwege de tweede helft leek de beslissende 2-0 te vallen uit een vrije trap. Leek, want na lang overleg met de grens keurde de scheids de treffer af wegens buitenspel. Met nog 10 minuten te spelen werd de bal op de stip gelegd na een overduidelijke handsbal. Maisam Wehbe bleef koel en schoof de bal zuiver in de hoek.

Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen de regerend kampioen Buitenveldert op het programma.

Foto’s: Janko en Jori Knops