Dames verslaan Wartburgia

In de strijd om het kampioenschap speelde onze dames de moeilijke uitwedstrijd tegen Wartburgia. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in 0-0.
Opstelling:
Katja Demacker
Charlotte Schings – Glynis Vromen – Loes Plantaz – Sitha Caessens
Annika Pluijmen – Nadine Hanssen – Maisam Wehbe
Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts
Goalen:
37′ 0-1: Liv Aerts
88′ 0-2: Liv Aerts
Mede dankzij het slecht bespeelbare veld begon de wedstrijd erg rommelig. Beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Vooral Fortuna was hierdoor uit haar element omdat goed combineren practisch onmogelijk was. Fortuna werd pas in de 13e minuut echt gevaarlijk. Shirley Kocacinar werd diep gestuurd en zag keepster Eefje Muselaers uitkomen. Shirley’s boogbal vanaf een meter of 25 stuiterde helaas langs de verkeerde kant van de paal over de lijn. Een kwartier later was het Liv Aerts die de score kon openen, maar haar schot in de korte hoek werd gered door de Amsterdamse goalie. Wartburgia creërde zich enkele kleine kansjes via corners en vrije trappen maar kon het Katja Demacker niet echt moeilijk maken. Een kleine 10 minuten voor de thee was het gelegenheidsaanvoerster Annika Pluijmen die Liv Aerts diep stuurde. Liv won het sprintduel en volleyde de bal van ruim buiten het strafschopgebied de 0-1 erin!
Na rust kreeg Fortuna al snel 2 opgelegde kansen om de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Nadine Hanssen die alleen richting de Amsterdamse goal kon lopen, maar haar schuiver hobbelde net naast. Vervolgens was het Colette van Aalst die alleen richting Eefje Muselaers mocht lopen, maar laatst genoemde tikte de bal knap voor de voeten van Colette weg.
Wartburgia knokte voor de gelijkmaker en begon Katja Demacker wat meer te beproeven. De beste kans voor de Amsterdamse middenmoter kwam op naam van invalster Jorinda Schuit. Ze kreeg een afgeslagen corner voor haar voeten op de rand van de 16 en haalde verwoestend uit. Katja Demacker bracht echter redding met een katachtige reflex. Het gevaar was echter nog niet gewekend aangezien de redding ten koste ging van een nieuwe corner. De corner werd hoog voor de goal getrapt en kwam in een grote stofwolk tussen iedereen in terecht. De onoverzichtelijke scrimage kon uiteindelijk weg worden gewerkt. In de 88e minuut was het Liv Aerts die een einde maakte aan alle spanning. Liv werd diep gestuurd, sprintte de Wartburgia-defensie eruit en rondde schoof de bal onder de uitkomende keepster door.
Dankzij de overwinning is de achterstand op koploper Buitenveldert slechts 1 punt. Met nog 2 wedstrijden te spelen is het dus nog ongekend spannend in de Topklasse, aangezien Ter Leede (2 punten achterstand op Buitenveldert) ook nog volop in de race is voor het felbegeerde kampioenschap! Volgende week wederom een wedstrijd die gewonnen moet worden. The knickerbockers, die sinds zaterdag degradatie niet meer kunnen ontlopen, komen dan op bezoek. Aanvang is niet om 17.00 uur zoals gebruikelijk maar om 14.30 uur.
de man van de lijnen drinkt graag tijdens zijn werk
Maisam was in haar element: een tegenstander die vooral voor fysiekvoetbal ging.
de grootste slag werd geleverd op het middenveld
vele lange ballen van Wartburgia bleken geen probleem voor de Fortuna-achterhoede
bam ! 0-1
als het met 1 niet lukt, dan vlieg je er met 2 man in
keepster heeft net wat te lange vingers
het had de 0-2 kunnen zijn
Katja had het niet bijster druk, maar de momenten dat ze in actie moest komen stond ze er. Paar prima reddingen.
en de bevrijdende 0-2. Wedstrijd in the pocket
Nog altijd in de race voor de titel. De achterstand op Buitenveldert blijft 1 punt.
Foto’s: Janko en Jori Knops