Damesteam Fortuna Sittard opent BOSS.

Op verzoek van FortunaHome en geïnspireerd door de ve iling van John van Bommel (een date met het dameselftal ) verzorgden de dames van Fortuna Sittard zaterdagmorgen een training voor de jeugd van Sittard-Oost. Trainer Jannie Sangers had de beschikking over een 10tal dames en een waar knollenveld. Iets wat de besnorde oefenmeester duidelijk niet zinde, want de feestelijke (her)opening van het BOSS park aan de Bachstraat kenmerkt zich ondermeer door de aanleg van een waar Johan Cruyff court. Een prachtig kunstgrasveld met goede faciliteiten zonder molshopen en kans op blessures.

De trainer kwam, zag en dirigeerde zijn vrouwen het court op. Verzorgde een half uur lang een training met de plaatselijke jeugd om vervolgens twee maal een half uur tegen enkele gehandicaptenteams te spelen.

Het plezier en de beleving straalden van de gezichten. Niet alleen van de aanwezigen, maar ook bij de dames van Fortuna Sittard zelf. Het respect is groot. In vergelijk met onze mannentak treden deze topsporters niet aan omdat dit contractueel is vastgelegd, maar omdat men daadwerkelijk iets terug wilt doen voor de maatschappij. Uiteraard ook vanwege coach Jannie Sangers die zijn groep hoedt als een kloek.

Na dik anderhalf uur speelplezier werd de vrijwillige oefensessie beëindigd met het uitdelen van flesjes AA drank. Fortuna Sittard heeft zich maatschappelijk verankerd in Sittard. Bijdrages als deze zijn onbetaalbaar. Ons dameselftal heeft er in ieder geval minimaal twee fans bij. Ondergetekende webbie en zoon Quinn die de ‘dag van zijn leven’ beleefde op het daadwerkelijk schitterende BOSS Park.

Auteur: Webmaster Linford