De blik vooruit met Fortuna Sittard

Daags na de prachtige festiviteiten van de promovendus Fortuna Sittard is het al weer tijd om vooruit te gaan kijken. “Fortuna is terug en onze insteek is om dat niet te beperken tot één seizoen”, stelt Kevin Hofland,. Onze doelstelling komend seizoen is handhaven. Voor de langere termijn: de club uitbouwen.”

Fortuna Sittard gaat voor begroting van 5 miljoen en stabiele organisatie.
Fortuna gaat na de zomer werken met een begroting van ongeveer vijf miljoen euro, grofweg het dubbele van wat nu het geval is en vergelijkbaar met clubs onderin de eredivisie, zoals VVV en Excelsior. De winst zit ‘m met name in extra televisiegelden en sponsorinkomsten. Dankzij de investeringen van met name eigenaar Isitan Gün is Fortuna Sittard financieel in rustiger vaarwater gekomen.

Isitan Gun ” de komende weken zal wederom worden geïnvesteerd in extra mensen in de organisatie, zoals op commercie en in de medische staf. We hadden een plan klaar liggen voor eerste en eredivisie. We gaan nu met dat laatste plan aan de gang. We zullen de komende weken heus nog wel tegen onvoorziene zaken aanlopen. Toch hebben we er alle geloof in dat we van Fortuna een club kunnen maken die wat gaat toevoegen aan de eredivisie. We hebben er erg veel zin in.”

​René Eijer als nieuwe hoofdtrainer
​Belangrijkste kandidaat voor het hoofdtrainerschap is René Eijer, die eind jaren negentig al eens als assistent-trainer werkzaam was in Sittard en daarvoor voetbalde voor Sparta, VVV en Vitesse. Op dit moment is Claudio Braga formeel de eindverantwoordelijke. Hij verving afgelopen winter de ontslagen Sunday Oliseh, maar de Portugees keert vermoedelijk terug in de rol van assistent en als hoofd-opleidingen.

Hofland, in wie Fortuna de hoofdtrainer van de toekomst ziet, zal ook in het nieuwe seizoen vermoedelijk weer de rol van assistent vervullen. De oud-prof beschikt nog niet over de benodigde papieren voor het hoofdtrainerschap.

,De ambitie om het vak snel en goed te leren heb ik wel. Een goede mentor boven me kan dat proces versnellen”, zegt Hofland, die bevestigt dat Eijer in zijn ogen dé geschikte kandidaat is om hoofdtrainer te worden in Sittard.

De nieuwe selectie 2018-2019
De selectie blijft grotendeels in tact, het vertrek van Perr Schuurs naar Ajax en de mogelijke terugkeer van huurling Todd Cantwell naar Norwich City daargelaten.  Dit betekent concreet dat in de volgende linies de spelerscontracten als volgt zijn:

Aanvallers Vidigal (2022) , Semedo (2019), Stokkers (2019), Dianessy (waarschijnlijk tot 2019)
Middenvelders: Kojic (2022), Smeets (2019)
Verdedigers :Mickaël Malsa (2020?), Pinto (2020),  Dammers (2020),Essers(2020), Tinnemans(2020), Braun;(2019),Ospitalieri(2019),Heerings (2019)
Keepers :  Vd walle (2020)

Aflopende contracten hebben dus Lars Hutten, Özer, Askovksi, Santos, Vlijter, Saddiki  en Kourouma. In principe wil Fortuna Sittard de selectie met drie á vier echte aanwinsten versterken. ,,En die mogelijkheden zijn er”, weet Hofland, die zich nadrukkelijk bemoeit met dat selectiebeleid. ,,