De jaren negentig

Kampioen van Nederland en de bekerfinale!

Trainer Pim Verbeek wist met veelal jonge spelers uit de eigen jeugdopleiding toch tamelijk verrassend, maar zeker verdiend, het kampioenschap in Sittard te behalen. In dat seizoen was het smullen geblazen voor de Fortuna fans. Iedereen herinnert zich nog wel het beladen duel thuis tegen De Graafschap, waarin een volledig uitverkochte Baandert zag dat De Graafschap haar huid zeer duur verkocht. Dieptepunten van deze wedstrijd waren toch wel de grove overtreding op van der Weert, de gemiste penalty en het gelijke spel waardoor Fortuna thuis geen kampioen kon worden. De revanche kwam even later. Massaal togen de Fortuna supporters naar Velzen -IJmuiden om daar hun club kampioen te zien worden. Een onvergetelijk moment in de rijke historie van Fortuna Sittard.

Met de lokale, en toen nog voor het grote publiek onbekende, trainer Bert van Marwijk wist Fortuna Sittard in het seizoen 1998-1999 een van haar beste seizoen ooit te draaien. Met het koningskoppel Hamming en Michael Jeffry en het ijzersterke middenveld met Mark van Bommel als spil wist Fortuna Sittard in dit seizoen de top van Nederland meerdere malen te verslaan. Zo wist Fortuna dat seizoen tweemaal van Psv te winnen. Met 6-4 werd Psv thuis werkelijk afgedroogd. Het hoogtepunt van dit seizoen kwam echter in Eindhoven. In het hol van de leeuw werd Psv in de halve finale door een zeer fris spelend Fortuna verslagen: 1-3. De bekerfinale was bereikt.!

In de finale was Ajax op papier dan wel de grootste kanshebber, de cijfers lieten dat jaar echter wat anders zien. Fortuna Sittard had namelijk tamelijk gemakkelijk dat seizoen Ajax al twee keer verslagen en een derde keer behoorde dan ook zeker tot de mogelijkheden. Meer dan 15.000 fans gingen met een kilometers lange optocht van touringsbussen naar Rotterdam. Een finaleplaats waar Fortuna geen goede herinneringen aan had. De finale werd dan ook een grote teleurstelling. Het begon al met de schorsing van topspeler van Bommel. Daarnaast bleek de aanhang van Fortuna Sittard niet gewend te zijn om in grote vakken gezamenlijk sfeer te maken. De oh zo beruchte luidde Fortuna aanhang zat geheel verspreid en geïsoleerd door honderden dagjes mensen in de grote vakken van de Kuip. De Ajax aanhang was dan ook duidelijk meer in het voordeel en creëerde wel de juiste sfeer. Ajax won de finale te eenvoudig met 2-0, mede door persoonlijke fouten van de tot dan toe excellent spelende back Urvin Lee. 

 

* foto’s zijn van Kiprich,  Wil v L. en  Rob L.

De nog jonge CFS voor aanvang van Fortuna tegen de Graafschap

Pride of the South

Indrinken in de Sugerpot

Those where the days 🙂

zoek de bekenden op Noord voor aanvang tegen de Superboeren

The North stand toen er nog geen tifo was 

Bam..vuurwerk!

Vuurwerk in de Baandert

geel-groen zijn onze kleuren!

De emoties liepen hoog op in deze tijden!

De hekken werden uit de grond getrokken na het teleurstellende gelijk spel.. op naar ijmuiden dan maar

Het stadion in Ijmuidern werd voller en voller

met geel-groen wel te verstaan!

0-1!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yes..Campione!

De klassieke wijze van vieren: veld bezetting!

Blijdschap bij de trouwe fans!

Yes! Kampioen in de eerstedivisie!

De terugkomst van de spelers op de markt

een heerlijke feestchaos…

Een gouden selectie..letterlijk!!!

en het bleef npog lang, heel lang gezellig en druk!!!

De huldiging

en de markt weer overvol met Fortunafans

Helden schrijven historie!!

De Bekerfinale (1999)

Ajax werd dat seizoen twee maal verslagen.. uit en thuis..door een oppermachtig Fortuna sittard

Hier won Fortuna in de Arena (1-3)

15.000 man in meer dan 300 bussen…

Supporters open in de stoet mee naar de kuip

Webmaster Linford zwaait hier nog vrolijk

Ook deze fan ziet het hier zeker nog zitten.

De bekerfinale in de Kuip viel qua sfeer en beleving echter helaas tegen

De bekerfinale in de Kuip

Achter de goal twee ringen geel-groen

spanning!

De bekerfinale in de Kuip

zorgelijke blikken.. (0-2 achter)

Geef een reactie