Fortuna Sittard Limburgs sportploeg van 2018!

Waar wij het natuurlijk al lang wisten, ziet de rest van Limburg het nu ook in: Fortuna is dé Limburgse sportploeg van 2018!

Het jaar kon met een 0-2 uitoverwinning op Feyenoord al bijna niet meer mooier eindigen, maar sportliefhebbend Limburg is ons goedgezind! Waar wij het natuurlijk al lang wisten, ziet de rest van Limburg het nu ook in: Fortuna is dé Limburgse sportploeg van 2018! Deze prijs is natuurlijk de kroon op het harde werk van iedereen die bij de club betrokken is. Om dat te vieren blikken we kort terug op alle mooie momenten die 2018 ons bracht.

 

Januari 2018:
Waar we in oktober nog net naast onze eerste prijs in 22 jaar grepen, was het in januari wel raak. Tegen een zeer jong Jong-Ajax toonde onze mannen waarom ze boven aan de ranglijst stonden. Jong-Ajax werd met 2-1 verslagen en de tweede periode was een feit. Voorafgaand aan de wedstrijd werd bovendien het standbeeld van clubheld Fernando Ricksen onthuld. Kortom, een dag om nooit te vergeten.

 

Februari 2018:
Na de nodige interne strubbelingen, woei er in februari een frisse wind door de club. Oud-speler en ras Fortunees Kevin Hofland keerde terug naar Sittard in de rol van assistent trainer. Samen met hoofd jeugdopleiding Claudio Braga zou Kevin tot het einde van het seizoen de honneurs waarnemen. Ze begonnen hun trainerschap met een gelijkspel tegen Telstar.

 

Maart 2018:
Nadat de wedstrijd eerder afgelast was, speelde Fortuna op een verdwaalde maandagavond de derby tegen MVV. De stand werd 3-0. Need we say more? 😉

 

April 2018:
April 2018 zal de geschiedenisboeken ingaan als de maand waarin de inwoners van Sittard en omstreken een heftig slaaptekort opliepen. Na maanden gedroomd te hebben, kwam dé dag steeds dichterbij. Dromen leken steeds meer werkelijkheid te worden en de spanning in de competitie liep ongekend hoog op. Na twee overvolle uitvakken tegen RKC en Jong-Utrecht (wat een sfeer was dat zeg) was het op 28 april eindelijk zover: Fortuna kon in eigen huis promoveren tegen Jong-PSV.

Met bibberende handjes vertrokken een dikke 12000 supporters richting het stadion, om vervolgens dé wedstrijd van (misschien wel) de eeuw mee te maken. Na een helft vol kansen was het in de 48e minuut zover. Cantwell legt aan en Stokkers kopt heerlijk raak. Eindstand: 1-0, Fortuna promoveert!

 

Op 30 april konden de hondstrouwe supporters dan eindelijk het feest vieren waar ze jarenlang niet over durfden te dromen. De promotie was eindelijk een feit, en iedereen zou het weten.

 

Mei 2018:
Hoewel niemand er op dat moment nog bij stilstond, won Fortuna in de laatste periode ook nog twee prijzen. Naast de bronzen stier voor het periodekampioenschap sleepte Claudio Braga ook nog de prijs voor beste trainer binnen. Als klap op de vuurpijl pakte Fortuna ook nog twee gouden stieren: Lisandro Semedo werd de beste speler van het seizoen 2017/2018 en kind van de club Perr Schuurs werd verkozen tot het grootste talent van dat seizoen. De prijzen werden overhandigd tijdens een oefenwedstrijd tegen de Suri-profs.

Op 25 mei nam Fortuna afscheid van aanvoerder en sterspeler Perr Schuurs. De jonge captain maakte zijn welverdiende overstap naar Ajax en nam in Nieuwstadt afscheid van zijn Fortuna.

 

Juli 2018:
Na een maand van (relatieve) rust was er in juli weer iets te vieren. Fortuna bestond 50 jaar als fusieclub en wij wisten dit als supporters goed te vieren.

 

Augustus 2018:
In augustus was het eindelijk zover: Fortuna keerde terug in de eredivisie en wist dit te vieren met een gelijkspel tegen Excelsior. Een week later stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Alsof het zo had moeten zijn kwam PSV, met Fortunees Mark van Bommel als trainer, op bezoek. De wedstrijd eindigde helaas niet in het voordeel van Fortuna, maar met het vertoonde spel liet Fortuna aan heel voetbalbeminnend Nederland zien dat ze terug is op het hoogste niveau.

 

September 2018:
In September stond de tweede topper op het programma. Ajax kwam langs, met lokale held Perr Schuurs op de bank. In speciaal ontworpen jubileumshirts betrad Fortuna vol goede moed het veld. Na 90 minuten strijden werden onze jongens helaas niet beloond met 3 punten, maar het vertoonde spel bezorgde vele Fortunezen de nodige vlinders in de buik.

 

Oktober 2018:
Oktober was vanuit voetbaloogpunt een korte maand. Er stonden slechts drie wedstrijden op het programma, die voor Fortuna eindigde in een 1-1-1 situatie. Het late gelijkspel tegen Emmen voelde ondanks het spel lekker, de overwinning op De Graafschap was mooi en de nederlaag tegen Vitesse zuur.

November 2018:
November werd een maand waarin Fortuna de nodige punten pakte. NEC, PEC en Heralces waren geen partij voor onze jongens. De wedstrijd tegen VVV begon voorspoedig maar eindigde helaas in een 3-2 overwinning van VVV. We pakken ze wel in april.

 

December 2018:
We zijn pas halverwege december, maar het is nu al een maand om nooit meer te vergeten. Hoewel de maand niet zo lekker begon (met nederlagen tegen Heerenveen en AZ), maakte gisteren de hele maand goed. Fortuna kwam, zag en overwon in de Kuip en sloeg Feyenoord met 0-2 het veld af. Hij zal bij vele van jullie nog vers in het geheugen zitten, maar omdat hij zo lekker is vind je de samenvatting hier nog een keer 😉

 

De prijs van vanavond is kortom geen verrassing. Met hard werken en het nodige doorzettingsvermogen hebben we het geflikt. Ja, ‘we’, want deze prijs is niet alleen een blijk van waardering voor de spelers die het op het veld geflikt hebben, maar ook voor iedereen die de club de afgelopen 16 jaar onvoorwaardelijk is blijven steunen.

Fortunezen bedankt!

Geef een reactie