De voetbalwereld volgt Fatih Turan

In de voetbalwereld stelt een contract niet zoveel voor. Voor de juiste prijs is iedereen te koop. Zo ook bijvoorbeeld Fatih Turan. Onze rechtsback maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door en beloont zijn goede optreden in de maanden juni en juli met het WK voetbal U20.

Het voetbalgekke Turkije organiseert  van 21 juni t/m 13 juli het Wereldkampioenschap voetbal  U20. Een voetbaltoernooi waar Jong Nederland niet aan meedoet. Jong Turkije wel, uiteraard omdat men als gastheer fungeert.

Eén van de basisspelers van Jong Turkije is Fortuna Sittard speler Fatih Turan. De 20jarige (5-4-1993) speler veroverde afgelopen seizoen een basisplaats en speelde inmiddels al 26 competitiewedstrijden voor onze club. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte Fatih reeds op 17jarige leeftijd tijdens de wedstrijd FC Emmen – Fortuna Sittard (18-03-2011, uitslag 0-2).

Na het vertrek van Joeri Schroyen naar Eredivisionist GA Eagles, zou Fatih Turan het volgende talent uit eigen jeugdopleiding kunnen zijn die onze club zal verlaten. Let wel, Fatih Turan heeft nog een doorlopend contract en na een goed WK in eigen land zal Fortuna Sittard absoluut de hoofdprijs vragen voor de rechtsback. De kans dat Fatih Turan zal vertrekken lijkt dan ook klein, Fortuna Sittard sluit echter een mogelijk vertrek niet uit. Voor de juiste prijs is iedereen te koop.

Het maakt het toernooi in Turkije uiteraard nog interessanter voor de Fortuna Sittard fan.

Nawoord: Jong Turkije is in de groepsfase ingedeeld met Australië, Colombia en El Salvador.

Auteur: Edgar Lucassen