PSV, Ajax, Twente en Achilles

De kogel is definitief door de kerk. De Jupiler League wordt versterkt met 4 teams. Grote vraag zal zijn of één van de 4 teams serieus kan meespelen in de Top van de voormalige 1 ste divisie. Welke team zal bij machte zijn boven Fortuna Sittard te eindigen? We zijn zeer benieuwd naar  uw gedachte.

De Jupiler League start komend seizoen met 20 BVO’s. Een mooi gegeven voor de armlastige voetbaltak van de KNVB. Afgelopen jaren gingen AGOVV, Haarlem, RBC en Veendam failliet. FC Emmen en ons eigen Fortuna Sittard verkeren financieel in zwaar weer.

De KNVB hoopt door een nieuwe opzet met bijvoorbeeld Jong BVO’s en live televisie meer inkomsten te genereren voor de Jupiler League clubs. Zodoende dus een halt toe te roepen aan de blijvende (?) stroom van faillissementen.

Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente kunnen echter niet promoveren, noch degraderen. Vraagtekens resteren dan ook hoe goed , hoe slecht en met name hoe serieus dergelijke teams zich zullen aanpassen aan het Jupiler League niveau. Niet iedereen is blij met de nieuwe opzet, het is echter zo als het is. Vraag resteert of één van de teams daadwerkelijk in staat moet worden geacht om boven Fortuna Sittard te kunnen eindigen. Wat denkt U?

Auteur: Edgar Lucassen