Delft Fortuna opnieuw het onderspit?

‘Dramatische avond Fortuna bij Jupiler League-debuut Vlaar’ kopte de Voetbal International na de vierde opeenvolgende nederlaag van Fortuna. Na nederlagen tegen drie ploegen die in top vorm verkeerde: Dordrecht, Emmen en Volendam, was ook laagvlieger Jong AZ te sterk voor Fortuna. Fortuna liet enkele 100% kansen onbenut en Jong AZ was bijzonder effectief. Na afloop van de wedstrijd plaatste voorzitter Gün een tweet welke beschouwd kan worden als opnieuw een rechtstreekse aanval op trainer Oliseh. Echter, op het moment van schrijven is Oliseh nog steeds coach van Fortuna Sittard.

Vrijdagavond wacht SC Telstar, een van de verassingen van de Jupiler League. De ploeg van Mike Snoei staat op de vijfde plaats. In de winterstop verloor Telstar haar smaakmaker, Osman vertrok naar Heracles. Desondanks beschikt Telstar met Novakovich, Platje en Hamdaoui over nog enkele uitblinkers. Eerder dit seizoen was Fortuna met 0-6 te sterk voor Telstar. In een spectaculaire tweede helft scoorde Fortuna zes keer in een half uur tijd. Weet Fortuna aanstaande vrijdag eindelijk weer eens te winnen?

SC Telstar

De Witte Leeuwen kennen een droomseizoen. Na jaren in het rechterrijtje gespeeld te hebben doet de ploeg mee om de bovenste plekken. Topscoorder van de Ijmuidenaren is Novakovich, de spits vond al twaalf keer het net. Ook cultfiguur Platje was al negen keer trefzeker. Vorige week gaf Telstar een 2-0 voorsprong tegen Jong Ajax uit handen. De ploeg keek zelfs tegen een achterstand aan, maar wist nog terug te komen tot 3-3. Aan de kant van Telstar ontbreekt Sno met een schorsing. Verwachte opstelling SC Telstar: De Boer, Cabral, van Ipperen, van Huizen, Brito; Korpershoek, Schouten, Balmy; Hamdaoui, Novakovich, Platje.

Fortuna Sittard

Fortuna lijkt helemaal de weg kwijt. Er lijkt nauwelijks meer (goed) getraind te worden en enkele spelers (Santos, Braun, Dianessy) houden zich de nacht voorafgaand een training liever bezig met het inhaleren van lachgas. Mogelijk moet Fortuna het vrijdag doen zonder aanvoerder Schuurs, hij kreeg in de slotfase van de wedstrijd tegen Jong AZ een rode kaart. Schuurs in in beroep gegaan tegen de schorsing van één wedstrijd, donderdag doet de tuchtcommissie uitspraak. Smeets kwam vanwege een blessure(?) niet in actie tegen AZ, hij werd vervangen door Koijc, die een moeizaam basisdebuut kende. Invaller Breukers vulde de te taak van centrale middenvelder verdienstelijker in. Over een te verwachten opstelling vallen op het moment van schrijven nog geen uitspraken te doen.