Fortuna SC: “Achter de club en team blijven staan”

Beste supporters,

Het nieuws van vandaag zal jullie niet ontgaan zijn. Fortuna Sittard heeft besloten haar trainer op non-actief te zetten en per direct een ad interim-trainer uit eigen gelederen, hoofd jeugdopleiding Claudio Braga, aan te stellen.  Voor velen zal dit besluit een verrassing zijn en we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen het besluit (volledig) zal begrijpen.

We hebben groot respect voor de manier waarop de club in de afgelopen maanden getracht heeft om de ontstane problemen op te lossen, de conflicten binnen de club te stabiliseren en de relaties intern goed te houden. Helaas werden de conflicten steeds groter en zijn de gelegenheden om tot een oplossing te komen niet aangegrepen. We zijn als bestuur van de Fortuna SC in dit proces continue betrokken geweest en op de hoogte gesteld, voornamelijk via ons RVC-lid. Onze mening en inbreng hierin werd altijd gewaardeerd.

Uiteraard balen wij van de ontstane situatie. De club heeft de lijn naar boven ingezet en we hebben zeer recent nog een prijs gepakt. De ontwikkeling van een club blijkt echter (zelden) een mooie rechte lijn omhoog te zijn. Met vallen en opstaan (waarvan geleerd wordt) zal de club op en buiten het veld de koers naar een stabiele en succesvolle toekomst gaan realiseren. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wij hebben het volste vertrouwen in onze clubleiding dat dit ook gaat gebeuren.

Voor nu willen we bij deze iedereen oproepen om onze club én spelers op een positieve manier te steunen. Vrijdag staat een belangrijke wedstrijd voor de deur. Bij winst doen we gewoon (weer) mee voor de eerste plekken. De spelersgroep bij monde van Wessel Dammers heeft ons laten weten dat zij onze steun as vrijdag erg kunnen gebruiken en enorm waarderen.  Laten we hier als echt Fortunezen aanstaande vrijdag massaal gehoor aangeven.

Samen Nao Veure!

Bestuur Fortuna Supporters Collectief